Ζουγανέλης: Η τηλεόραση δεν είναι χειρότερη από τον έξω κόσμο

Ζουγανέλης: Η τηλεόραση δεν είναι χειρότερη από τον έξω κόσμο

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης που κάνει ένα guest πέρασμα από το Daddy Cool του ΑΝΤ1, μιλά στο NEWS 247 για τη συνεργασία αυτή, τους απεχθείς αυταρχικούς μπαμπάδες και την τηλεόραση

Ο Γιάννης Ζουγανέλης εισβάλει στον κόσμο του Daddy Cool από την Τρίτη του Πάσχα και έχει σκοπό να τα κάνει όλα άνω – κάτω. Το NEWS 247 εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα των δύο επεισοδίων στα οποία και θα εμφανιστεί ως guest ο αγαπημένος καλλιτέχνης και μίλησε μαζί του για αυτή τη συνεργασία, τους “Νεοέλληνες, κακούς πατεράδες” και την τηλεόραση.

Η παρουσία του ανθρώπου αυτού στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας, διαρκής και πολυποίκιλη. Μεταπηδά από τη σύνθεση μουσικής στη σάτιρα και από την παρουσίαση εκπομπών στην τηλεόραση, σε θεατρικά σχήματα με μια ευκολία που δύσκολα συναντά κανείς. Ο Γιάννης Ζουγανέλης όμως είναι πάνω από όλα ένας άνθρωπος που λατρεύει την ευγένεια, παλεύει για την ελευθερία και απεχθάνεται τον αυταρχισμό και τον τσαμπουκά.

 

Η σειρά του ΑΝΤ1 με πρωταγωνιστές τους Θανάση Τσαλταμπάση, Βασιλική Τρουφάκου, Ιωάννα Πηλιχού, Ορέστη Τζιόβα και πολλούς άλλους υποδέχεται έναν πατέρα έτοιμο να κάνει τα πάντα, προκειμένου να κάνει η κόρη του αυτό που εκείνος επιθυμεί. “Απεδέχθην την πρόταση με πολύ μεγάλη χαρά γιατί πρώτα απ’ όλα μου αρέσει αυτή η σειρά. Είναι πάρα πολύ καλοί οι ηθοποιοί. Τον Ζαπατίνα τον ξέρω καλά, έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές στον κινηματογράφο” μας λέει ο Γιάννης Ζουγανέλης πριν περιγράψει το προφίλ του ανθρώπου που καλείται να υποδυθεί.

Κάνω έναν τύπο πάρα πολύ έξω από εμένα. Έναν πατέρα πάρα πολύ αυταρχικό, που θέλει να ελέγχει τα πάντα

“Κάνω έναν τύπο πάρα πολύ έξω από εμένα” μας εξηγεί ο κ. Ζουγανέλης για το ρόλο του υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Ζαπατίνα. “Έναν πατέρα πάρα πολύ αυταρχικό, που θέλει να ελέγχει τα πάντα, θέλει να εξαρτώνται τα πάντα από εκείνον. Μπαίνω σφήνα για να αποτρέψω μια σχέση που έχει η κόρη μου” συνεχίζει διαπιστώνοντας ωστόσο πως, “όσο πιο έξω είναι οι ρόλοι στην υποκριτική, τόσο πιο εύκολο είναι για ένα ηθοποιό να τους υποδυθεί”.

ALEXANDRA_MENOGLOU1984_MELOURI.COM

 

Ο Φωκάς, όπως είναι το όνομα του πατέρα της Στέλλας, εισβάλει στη ζωή των πρωταγωνιστών και επιχειρεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον Μάξιμο και το Mama’s το μαγαζί που εκείνος διατηρεί. Συνεργάζεται λοιπόν με μια Ρωσίδα μετανάστη, την οποία υποδύεται η Σάσα Σταμάτη, η οποία έχει ως αποστολή να “φυτέψει” έντομα στα γλυκά του bistro και στη συνέχεια να καλέσει το υγειονομικό.

 

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μας αναλύει πως απεχθάνεται ιδιαίτερα τον χαρακτήρα του πατέρα που καλείται να παίξει στο Daddy Cool. “Είναι μια κλασική περίπτωση και πολύ νεοέλληνες ήταν τέτοιοι. Σιγά, σιγά νομίζω ότι πια η κοινωνία δεν το επιτρέπει. Που πουλάνε μούρη, που πουλάνε τσαμπουκά, θέλουν να κάνουν ότι είναι και αριστοκράτες. Αριστοκρατία στην Ελλάδα δεν υπάρχει.” σημειώνει.

πολλοί πατεράδες θέλουν παρεμβαίνουν στις σχέσεις των παιδιών τους, πράγμα που δεν θα το έκανα ποτέ στη ζωή μου

“Είναι μια καρικατούρα πατέρα, που υπάρχει δυστυχώς σε μεγάλη ποσόστωση. Γιατί πολλοί πατεράδες θέλουν παρεμβαίνουν στις σχέσεις των παιδιών τους, πράγμα που δεν θα το έκανα ποτέ στη ζωή μου” συνεχίζει.

ALEXANDRA_MENOGLOU1984_MELOURI.COM

 

Και εκεί, πάνω στη συζήτηση για τον ρόλο του στην αγαπημένη σειρά του ΑΝΤ1, ο κ. Ζουγανέλης καταφέρνει να ξεδιπλώσει όλη του την ευαισθησία και την κοσμοθεωρία σε μια πρόταση.

Πιστεύω στην ελευθερία, την αποδοχή, την αποδοχή των επιλογών, στην αγάπη

“Πιστεύω στην ελευθερία, την αποδοχή, την αποδοχή των επιλογών, στην αγάπη – που κι η αγάπη είναι συνυφασμένη με την ελευθερία, καταπιεστική αγάπη δεν είναι αγάπη – οπότε είναι πολύ εύκολο για έναν ηθοποιό να μπει σε αυτή τη διαδικασία”.

Η τηλεόραση είναι αντανάκλαση της καθημερινότητας

Ο Γιάννης Ζουγανέλης έχει καιρό να εμφανιστεί σε κάποια τηλεοπτική σειρά. Όπως λέει, τα τελευταία χρόνια επέλεξε να κάνει άλλα πράγματα. Ωστόσο, για εκείνον η τηλεόραση δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αντανάκλαση της καθημερινότητάς. “Η τηλεόραση είναι η αντανάκλαση της καθημερινότητάς μας. Δυστυχώς δεν είναι καλύτερη, ούτε χειρότερη. Θα είχε την υποχρέωση να μην είναι αντανάκλαση, να είναι κάτι καλύτερο, αλλά επειδή καθορίζεται από τι βλέπει ο κόσμος γι’ αυτό και είναι έτσι” σημειώνει.

Η τηλεόραση είναι η αντανάκλαση της καθημερινότητάς μας. Δυστυχώς δεν είναι καλύτερη, ούτε χειρότερη

“Πάντως χειρότερη από τον κόσμο έξω, δεν είναι. Και σε μερικές περιπτώσεις, δυστυχώς που το λέω αυτό και το ομολογώ, είναι και καλύτερη” μας αναφέρει και ξετυλίγει ένα περιστατικό καθημερινής τρέλας στους ελληνικούς δρόμους. “Η συμπεριφορά στο δρόμο, ο ατομισμός, το Lifestyle, η κακογουστιά, αυτά υπάρχουν. Αν γυρίσεις τα μάτια σου υπάρχουν” μας εξηγεί και πιστεύει πως “Η ομορφιά δεν είναι εμφανής, πρέπει να την ψάξεις σαν το διαμάντι, είναι κάτι ιδιαίτερο”.

ότι πιο σοβαρό υπάρχει στη ζωή είναι η κωμικότητα

Ο καλλιτέχνης εξάλλου δεν κάνει τον κριτή των πάντων ή τέλος πάντων της “κακής τηλεόρασης”. Πιστεύει πως “τα σίριαλ, αποτυπώνουν τη σύγχρονη ζωή και κυρίως οι κωμωδίες”. Το μότο του στη ζωή ένα: “ότι πιο σοβαρό υπάρχει στη ζωή είναι η κωμικότητα”. Παράλληλα όμως, ο ηθοποιός κρίνει πως είναι και η πιο παρεξηγημένη.

Κλείνοντας, ο Γιάννης Ζουγανέλης πιστεύει πως η πλούσια ελληνική λογοτεχνία μπορεί να εμπνεύσει την τηλεόραση και να δώσει ποιοτικά προγράμματα. Προτάσεις που έχουν υπάρξει στο παρελθόν, από την κρατική και την ιδιωτική τηλεόραση και αγκαλιάστηκαν από το τηλεοπτικό κοινό. “Υπήρχαν παλαιότερα, ο “Συμβολαιογράφος”, που έχω γράψει μουσική εγώ, του Θετοκάτου, υπάρχει ο Καζαντζάκης, συγγραφείς, ποιητές. Η Ελλάδα έχει τρομερό υλικό. Και η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να το κάνω αυτό το πράγμα” αναφέρει.

Η συνέχεια στη μικρή οθόνη την Τρίτη του Πάσχα, σε μια guest εμφάνιση δύο επεισοδίων Daddy Cool με γερή δόση Ζουγανέλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα