Το πανωφόρι που φορούσαν όλα τα style icons των 90s τώρα κάνει comeback

Το πανωφόρι που φορούσαν όλα τα style icons των 90s τώρα κάνει comeback
Getty Images Ron Galella/Ron Galella Collection

Ένα δερμάτινο πανωφόρι έγινε γρήγορα το πιο κουλ πανωφόρι των 90s και το οποίο φορούσαν όλα τα style icons των 90s, με όλα.

“I’m a sucker for the 90s fashion”, για να ξεκινήσω λέγοντας κάτι στη «γλώσσα» μου. Αλλά είναι γεγονός ότι λατρεύω τη μόδα των 90s. Αν και γεννήθηκα στα τέλη του ’80, μεγάλωσα με τη μόδα των 90s. Είμαι «παιδί των 90s» στην πραγματικότητα. Και η αλήθεια είναι, ότι ακόμα κι αν το στιλ μου έχει κυρίως επιρροές από την μόδα των 80s, τα 90s έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Αυτά «φόρεσα» στα εφηβικά μου χρόνια και αυτά ακόμα και σήμερα εμπνέουν τις εμφανίσεις μου.

Οι πραγματικές μου όμως ενδυματολογικές επιρροές προήλθαν από δυο πηγές: το στιλ των -αγοριών- ξάδερφών μου (γεια σου, αγοροκόριτσο εδώ) και από τα style icons της εποχή εκείνης.

Υπήρχε πολύ μόδα τότε, ακόμα κι αν δεν είχε τον ρόλο που έχει σήμερα στις ζωές μας. Τo στιλ των style icons των 90s, χαρακτηρίζε μια αθωότητα, μια αγνότητα. Δεν φορούσαν κάτι γιατί ήξεραν ότι θα «ανέβαζε» την εικόνα τους προς το κοινό. Φορούσαν ό,τι φορούσαν γιατί το γούσταραν. Κι αυτό έκανε το στιλ τους αυθεντικό.

Οι A-list celebrities των 90s -τα style icons της εποχής

Τα μεγαλύτερα style icons των 90s ήταν, ως επί το πλείστον, ηθοποιοί, τραγουδιστές και μοντέλα. Δεν υπήρχαν τότε fashion influencers βλέπεις, οπότε όλη η προσοχή, όσον αφορά τη μόδα, έπεφτε σε αυτούς τους ανθρώπους. Στη λίστα αυτή των style icons, λοιπόν, ήταν γυναίκες που ακόμα και σήμερα το στιλ τους (τότε και τώρα) αποτελούσε πηγή έμπνευσης. Κάπως έτσι, το στιλ της Jennifer Aniston, Cindy Crawford, Gwyneth Paltrow, Julia Roberts, Kate Moss και της Winona Ryder, μεταξύ άλλων, ήταν πάντα στο «στόχαστρο». Οι γυναίκες αυτές ήταν οι trendstters της εποχής κι ό,τι φορούσαν γινόταν τάση. Αν και η καθεμία είχε τον δικό της τρόπο έκφρασης μέσω του στιλ τους, αυτά τα style icons είχαν μια «στολή» που φορούσαν όλες, συνέχεια. Είχαν όλες το “go-to” outfit τους.

Η «στολή» που φορούσαν οι γυναίκες στα 90s

Υπάρχουν διάφορες «φόρμουλες» που φορούσαν συχνά τα style icons στα 90s. Συνήθως τα πιο κοινά outfits της εποχής περιλάμβαναν ένα t-shirt, ψηλόμεσο τζιν παντελόνι, σακάκι και αθλητικά παπούτσια. Αυτό το σακάκι όμως, δεν ήταν ένα απλό σακάκι. Ήταν ένα μαύρο, δερμάτινο σακάκι και οι γυναίκες τότε το φορούσαν με όλα. Με όλα.

Το “go-to” πανωφόρι των 90s

Το δερμάτινο πανωφόρι έγινε γρήγορα το πιο κουλ πανωφόρι της εποχής. Ήταν αυτό που φορούσαν, λίγο-πολύ, με όλα. Τα outfits που συνόδευαν οι γυναίκες τότε με ένα δερμάτινο σακάκι ήταν ένα slip dress, τζιν παντελόνι (και τζιν ρούχα γενικότερα), με φούτερ και με μίντι φούστες.

Το πανωφόρι αυτό, επηρεάζει και τη μόδα του σήμερα. Με τη μόδα των 90s να κάνει την παρουσία της αισθητή στις πασαρέλες των τελευταίων χρόνων, ρούχα σαν αυτά ξαναμπαίνουν στην ντουλάπα μας. Και μπορούμε να καταλάβουμε γιατί. Ένα δερμάτινο σακάκι, πάει με όλα (από φορέματα μέχρι και φόρμες) και λόγω υλικού προσφέρει εύκολα ένα αναβαθμισμένο και περιποιημένο outfit.

Γι’ αυτό και πολλές fashionistas του σήμερα, το φοράνε ήδη.

Φόρεσε το δερμάτινο σακάκι με ένα rib co-ord σε ουδέτερη απόχρωση.

Για ένα outfit που θυμίζει αυτό των 90s style icons, φόρεσε το σακάκι αυτό με ζιβάγκο και τζιν παντελόνι.

Ένα ψηλόμεσο παντελόνι, crop τοπ και το πανωφόρι αυτό συνθέτουν ένα αβίαστα κομψό σύνολο.

Φόρεσε το δερμάτινο σακάκι με ένα πλεκτό φόρεμα και loafers για ένα αυθεντικό 90s inspired look.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα