Η Equal Society παρουσιάζει τη "Νυχτερινή Ακρόαση" της συγγραφέας Ευγενίας Φακίνου

Η Equal Society παρουσιάζει τη "Νυχτερινή Ακρόαση" της συγγραφέας Ευγενίας Φακίνου

Το βιβλίο "Νυχτερινή ακρόαση" της Ευγενίας Φακίνου είναι ένα εγκώμιο στο όνειρο, στους αφηγητές φανταστικών ιστοριών και στις αγάπες που κρατάνε μια ζωή.

Η Equal Society και οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσκαλούν τους λάτρεις του βιβλίου στη «Δομή Ανθρώπων Γεύματα» (Αλικαρνασσού 49, Κολωνός) την Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ευγενίας Φακίνου, «Νυχτερινή Ακρόαση».

Στη κοινωνική δομή «Ανθρώπων Γεύματα» η Ευγενία Φακίνου και η «Νυχτερινή Ακρόαση» θα μας ταξιδέψουν με τις φανταστικές ιστορίες των ηρώων, σε ένα χωριό όπου οι παππούδες μεταδίδουν στα εγγόνια τους τη μελαγχολία και τη θλίψη.

Η Φεοδώρα με φι, που μεγαλώνει με αλήτικα ζώα. Η νεαρή Ελένη με τη γατίσια όραση και τη σκυλίσια ακοή. Ο Μάξιμος, που της αφηγείται υπέροχες ιστορίες φαροφυλάκων με αντίδωρο ερωτικά χάδια. Ο βίαιος χωρισμός τους. Οι δίδυμες μοδίστρες Σία και Σία με τις εμμονές τους. Ο Λουκάς, τζογαδόρος ολκής, δάσκαλος οδήγησης αλλά και ερωτικών μαθημάτων. Η Αθήνα αποκλεισμένη από τα χιόνια. Η Αμαλίτσα, ορφανή εξήντα ετών, και ο αρτοποιός «Κοσμάς ο Αιτωλός». Η νοσοκόμα «η Αντ’ αυτής» και ο «Ιώβ ο υπομονετικός» με τα δελτία καιρού από τα ημερομήνια. Η παροπλισμένη λαϊκή τραγουδίστρια, που λέει πάντα το ίδιο ρεφρέν. Ο νταλικέρης «Άρχοντας της Εθνικής» και ο ερημίτης με το σκύλο του που έχει όνομα πόλης.

Άνθρωποι με ματαιωμένες ελπίδες και ακυρωμένα πάθη, στωικοί αλλά όχι παραιτημένοι, που τους συνδέει το ραδιόφωνο και οι νυχτερινές εκπομπές, στις οποίες βρίσκουν ένα αντίδοτο στη μοναξιά, μια ελπίδα για την επόμενη μέρα και την προσδοκία μιας φωτεινής ανατροπής. Η Νυχτερινή ακρόαση είναι ένα εγκώμιο στο όνειρο, στους αφηγητές φανταστικών ιστοριών και στις αγάπες που κρατάνε μια ζωή.

Αποσπάσματα του μυθιστορήματος θα αναγνώσουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας αστέγων, Walkabout, της Equal Society.

"Ανθρώπων Γεύματα"

Η πρότυπη κοινωνική δομή «Ανθρώπων Γεύματα» της Equal Society, στον Κολωνό, μετατρέπεται για ακόμη μια φορά σε χώρο πολιτισμού. Κάθε ημέρα στηρίζει 200 συμπολίτες μας που βιώνουν το φάσμα της αστεγίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Κάθε ημέρα όμως η δομή αυτή αναζητά και τρόπους προκειμένου να ξεφεύγει από τα στενά όρια της καθημερινότητας και  με όχημα την Τέχνη να γκρεμίσει τα σύνορα της προκατάληψης και να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό ιστό. Ο πολιτισμός άλλωστε αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία μέσα ενδυνάμωσης και κοινωνικοποίησης.

Info

Παρουσίαση βιβλίου: «Νυχτερινή Ακρόαση»- Ευγενία Φακίνου. Εκδόσεις Καστανιώτης

Τόπος: Δομή «Ανθρώπων Γεύματα», Equal Society,  οδός Αλικαρνασσού 49, Κολωνός

Ημερομηνία & ώρα: Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα

Δηλώσεις Συμμετοχής: 211.70.51.841

SHARE: