Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ζήτησε συγγνώμη από τον Τραμπ

J. K. Rowling attends the world premiere of "Fantastic Beasts and Where To Find Them" at Alice Tully Hall on Thursday, Nov. 10, 2016, in New York. (Photo by Charles Sykes/Invision/AP)
J. K. Rowling attends the world premiere of "Fantastic Beasts and Where To Find Them" at Alice Tully Hall on Thursday, Nov. 10, 2016, in New York. (Photo by Charles Sykes/Invision/AP) CHARLES SYKES/INVISION/AP

Η δημιουργός του Χάρι Πότερ κατηγόρησε άδικα τον Αμερικανό πρόεδρο ότι αγνόησε ένα ανάπηρο αγοράκι που ήθελε να του σφίξει το χέρι

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η συγγραφέας της σειράς βιβλίων με ήρωα τον Χάρι Πότερ, ζήτησε συγγνώμη μέσω του Twitter επειδή κατηγόρησε άδικα τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι αγνόησε ένα ανάπηρο αγοράκι που ήθελε να του σφίξει το χέρι.

«Πόσο εντυπωσιακό και φρικτό είναι να βλέπεις ότι ο Τραμπ δεν αποφασίζει να σφίξει το χέρι ενός μικρού αγοριού που ήθελε μόνο να αγγίξει τον πρόεδρο», είχε γράψει πριν από μερικές ημέρες.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αναφερόταν σ' ένα βίντεο που είχε αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδειχνε τον πρόεδρο στη διάρκεια μιας δεξίωσης να περνά μπροστά από το παιδί που ήταν καθισμένο σε αναπηρική καρέκλα και ύψωνε το χέρι του προς αυτόν, χωρίς εκείνος να το πάρει. Αποδείχθηκε όμως ότι το βίντεο ήταν αποσπασματικό και πως ο Τραμπ είχε σφίξει το χέρι του παιδιού, όπως επιβεβαίωσαν και οι γονείς αυτού του τελευταίου.

«Πηγές με ενημέρωσαν ότι η αναπαράσταση της συνάντησής τους δεν ήταν πλήρης ούτε δίκαιη. Είναι σαφές πως προέβαλα δικές μου ευαισθησίες», έγραψε χθες το βράδυ η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποκαλύπτοντας το λάθος της.

«Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη απ' αυτό το παιδί και από την οικογένειά του», προσθέτει, χωρίς πάντως να περιλάβει τον Ντόναλντ Τραμπ στη συγγνώμη της.

Το πρώτο μήνυμά της έχει διαγραφεί από τον λογαριασμό της στο Twitter.

(Πηγή: ΑΠΕ, φωτό: Charles Sykes/Invision/AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
SHARE:

24Media Network