'Τι είναι Δίκαιο; Η νομική επιστήμη για όλους': το νέο βιβλίο του Απόστολου Γεωργιάδη

'Τι είναι Δίκαιο; Η νομική επιστήμη για όλους': το νέο βιβλίο του Απόστολου Γεωργιάδη

Το νέο βιβλίο του κορυφαίου νομικού κάνει και τις πιο δυσνόητες και περίπλοκες νομικές έννοιες σαφείς και κατανοητές

Ένα νέο βιβλίο το οποίο φέρνει τη νομική επιστήμη κοντά σε κάθε σύγχρονο πολίτη, ακόμη και σ’ αυτόν που στερείται νομικών γνώσεων με την υπογραφή του έγκριτου νομικού και ακαδημαϊκού Απόστολου Σ. Γεωργιάδη, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Το βιβλίο με τίτλο «Τι είναι Δίκαιο; Η νομική επιστήμη για όλους», με πρόλογο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αποτελεί έναν «πρακτικό οδηγό» κατανόησης της σημασίας και του τρόπου εφαρμογής των κανόνων δικαίου που ρυθμίζουν την καθημερινότητά μας, το οποίο δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

Στο πρωτοποριακό βιβλίο-τομή για τα ελληνικά δεδομένα αποκρυπτογραφούνται, με τη βοήθεια απλών και κατανοητών παραδειγμάτων, πολλά εκ των οποίων είναι παρμένα από δικαστικές αποφάσεις, όλα τα ζητήματα αστικού, εμπορικού, οικογενειακού, κληρονομικού, ποινικού, διοικητικού κλπ. δικαίου, τα οποία συναντάμε καθημερινά. Έννοιες όπως «ψιλή κυριότητα και επικαρπία», «νομή και κατοχή», «μήνυση και αγωγή», «επιταγή και συναλλαγματική», «μήνυση και έγκληση» κλπ. αποσαφηνίζονται με τη δεξιότητα και την αξιοπιστία του διακεκριμένου Δασκάλου, που γαλούχησε πολλές γενιές Ελλήνων νομικών.

Ο Απόστολος Σ. Γεωργιάδης, επίτιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, συνδύασε κατά τρόπο εντυπωσιακό την άσκηση ενεργού δικηγορίας με τη διδασκαλία, την έρευνα και τη συγγραφή. Για περίπου έξι δεκαετίες δικηγόρος, νομικός σύμβουλος και πανεπιστημιακός Δάσκαλος συνέβαλε ουσιαστικά στην εξέλιξη της ελληνικής νομικής επιστήμης.

SHARE:

24Media Network