Υπαγωγή του Alter στο άρθρο 99

default image

Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα υπάγεται ο τηλεοπτικός σταθμός Αlter. Έγινε δεκτή η αίτηση που είχε καταθέσει από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Δεκτή έκανε το Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού Alter για υπαγωγή στο Άρθρο 99. Σύμφωνα με την απόφαση 861/2011 ορίζεται μεσολαβητής οικονομολόγος ο οποίος θα αναλάβει να έρθει σε επαφή με τους πιστωτές προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη διέξοδος από την κρίση.

Η υπαγωγή στο άρθρο 99 σημαίνει πρακτικά ότι οι πιστωτές, που τους ανήκει το 62% του χρέους των 550 εκ. ευρώ, έχουν αποδεχθεί ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών της χωρίς να κινδυνεύει με κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων.

Επιπλέον, συμφωνούν ότι θα ακολουθήσει και ένα “κούρεμα” του χρέους, σε ποσοστό 30-60% και ότι η αποπληρωμή θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 χρόνια.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων στον σταθμό αναφέρουν ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου σημαίνει ότι απαλλάσσονται από το μεγάλο άγχος να πτωχεύσει ο σταθμός και να μη μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα