Πρόλαβε το μακελειό ο Γκλέτσος

Πρόλαβε το μακελειό ο Γκλέτσος

Τον ρόλο του διαιτητή κλήθηκε και έπαιξε με επιτυχία μάλιστα ο δήμαρχος Στυλίδας, Απ. Γκλέτσος. Μαζί με την ΕΛΑΣ πρόλαβε τα χειρότερα σε επεισόδια κατοίκων με Αθίγγανους (Pic)

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης, στην παραλία Αχλάδι της Στυλίδας, θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν πάρει χειρότερη τροπή, εάν δεν υπήρχε η πυροσβεστική παρέμβαση του Απόστολου Γκλέτσου και της ΕΛΑΣ.

Κάτοικοι της περιοχής ήρθαν στα χέρια με ομάδες τσιγγάνων και κάποιοι εξ αυτών πήραν τα όπλα για να τους αντιμετωπίσουν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκτεταμένα επεισόδια ξεκίνησαν όταν παραθεριστές που βρίσκονταν στην παραλία διαμαρτυρήθηκαν ότι οι νεαροί τσιγγάνοι πρόσβαλαν την δημοσία αιδώ με τις ενέργειές τους.

Τότε, παρενέβησαν κάτοικοι του χωριού οι οποίοι έκαναν παρατηρήσεις στους τσιγγάνους, με αποτέλεσμα εκείνοι να αντιδράσουν και να ξεσπάσει γενική σύρραξη.

Προκλήθηκαν φθορές και κάποιοι άρπαξαν τις καραμπίνες τους.

Εκείνη τη στιγμή κατέφθασε ο δήμαρχος Στυλίδας ο οποίος και κατόρθωσε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Τελικά, οι Αθίγγανοι τράπηκαν σε φυγή αλλά άνδρες της ΕΛΑΣ τους εντόπισαν στην περιοχή της Ροδίτσας έξω από την Λαμία και προσήγαγαν αρκετούς από αυτούς στο τμήμα.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, το πρωτοδικείο Λαμίας καταδίκασε δύο Ρομά σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή, για προπηλακισμό αστυνομικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα