Συνάντηση μετά την κατάληψη

Ανέβηκαν οι τόνοι στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όταν ιδιοκτήτες ταξί, που είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Ραγκούση επιχείρησαν να εισέλθουν στο γραφείο του υπουργού, το οποίο είχε καταλάβει ομάδα υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση εάν πρώτα δεν τερματιστεί η κατάληψη του Υπουργείου.Στην προσπάθειά τους να συναντηθούν με τον υπουργό, οι αυτοκινητιστές, προσπάθησαν να μπουν στο γραφείο του, διαπληκτιζόμενοι με τους μηχανικούς που βρίσκονταν ήδη μέσα.Στην φωτογραφία οδηγοί ΤΑΞΙ έω από το Υπουργείο ,Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ανέβηκαν οι τόνοι στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όταν ιδιοκτήτες ταξί, που είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Ραγκούση επιχείρησαν να εισέλθουν στο γραφείο του υπουργού, το οποίο είχε καταλάβει ομάδα υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση εάν πρώτα δεν τερματιστεί η κατάληψη του Υπουργείου.Στην προσπάθειά τους να συναντηθούν με τον υπουργό, οι αυτοκινητιστές, προσπάθησαν να μπουν στο γραφείο του, διαπληκτιζόμενοι με τους μηχανικούς που βρίσκονταν ήδη μέσα.Στην φωτογραφία οδηγοί ΤΑΞΙ έω από το Υπουργείο ,Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Με καθυστέρηση πολλών ωρών συναντήθηκαν τελικά ο υπουργός Υποδομών με εκπροσώπους του κλάδου των ταξί. Είχε προηγηθεί επεισοδιακή κατάληψη του υπουργείου (Vid)

Πραγματοποιήθηκε τελικά το απόγευμα της Πέμπτης η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση, με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών (ΣΑΤΑ) και των οδηγών (ΟΣΜΕ).

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα της πλήρους και άμεσης απελευθέρωσης του κλάδου των ταξί, που ανακοίνωσε ο υπουργός και η οποία προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Η συνάντηση άρχισε με καθυστέρηση αρκετών ωρών, εξαιτίας της κατάληψης που έκανε το πρωί στο γραφείο του υπουργού, ολιγομελής ομάδα υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Λίγο μετά το μεσημέρι δημιουργήθηκε ένταση έξω από γραφείο του υπουργού, καθώς αντηλλάγησαν φραστικοί διαξιφισμοί μεταξύ των καταληψιών και των ιδιοκτητών ταξί, που ήθελαν να συναντηθούν με τον κ. Ραγκούση.

Η θέση του υπουργείου, που εκφράστηκε και στις δύο συναντήσεις, είναι ότι προχωρά κανονικά η απελευθέρωση του επαγγέλματος με βάση τους κανόνες που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα, όπως ο νόμος προβλέπει.

Ζητήθηκαν οι προτάσεις των δύο σωματείων για το περιεχόμενο των κανόνων με βάση τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η έκδοση νέων αδειών ταξί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατέλαβαν το γραφείο του Γιάννη Ραγκούση

Εισβολή μηχανικών στο γραφείο του Γ. Ραγκούση

SHARE: