Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην επέτειο της Άλωσης – Μία σύλληψη και έρευνες για τον εντοπισμό δύο υπόπτων

Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην επέτειο της Άλωσης – Μία σύλληψη και έρευνες για τον εντοπισμό δύο υπόπτων

Σύλληψη ενός ατόμου και έρευνες για τον εντοπισμό δύο ακόμα από τις τουρκικές αρχές μετά την αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Στη σύλληψη ενός ατόμου μετά την αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προχώρησαν οι τουρκικές αρχές που αναζητούν δύο ακόμα υπόπτους.

Η δολοφονία βάσει του σχεδίου θα πραγματοποιούνταν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης , στις 29 Μαΐου, ημέρα επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Ο συλληφθείς αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει πως μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφτεί συγγενικά του πρόσωπα.

Η εισαγγελία της Άγκυρας έχει ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο δολοφονίας μετά από μια επιστολή που έφτασε στο γραφείο του Εισαγγελέα.

Όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές, οι ύποπτοι έφθασαν πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη από την επαρχία Καϊσερί.

Ο ύποπτος που βρίσκεται υπό κράτηση και ο οποίος αναφέρεται από την Χουριέτ με τα αρχικά Σ.Α., αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε πως βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί συγγενείς και πως δεν είχε καμιά πρόθεση ούτε σχέδιο να δολοφονήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο φάκελος της υπόθεσης που είχε ανοίξει ένας εισαγγελέας της επαρχίας Καϊσερί διαβιβάσθηκε στην εισαγγελία της Άγκυρας.

Η έρευνα αποκάλυψε πως μια άλλη επιστολή είχε σταλεί σε εισαγγελείς το 2008, στην οποία αναφερόταν πως ο Σ.Α. σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Κωνσταντινούπολη, οι διωκτικές αρχές εξετάζουν ενδεχόμενη σχέση του σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με τη δράση της παρακρατικής οργάνωσης ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με προσοχή την υπόθεση.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα