Σε αναζήτηση των διακινητών των μεταναστών του ναυαγίου, η αστυνομία

Σε αναζήτηση των διακινητών των μεταναστών του ναυαγίου, η αστυνομία

Τους διακινητές των παράνομων μεταναστών του ναυαγίου στην Πάλαιρο, αναζητά η αστυνομία στην Αιτωλοακαρνανία. Τρία τουλάχιστον άτομα φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση

Σε εντατικούς ρυθμούς διεξάγεται από το απόγευμα της Παρασκευής (15/11) η έρευνα της αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία, για τον εντοπισμό των διακινητών των 27 Σύρων παράνομων μεταναστών, λίγο πριν το ναυάγιο στην Πάλαιρο το πρωί, που κόστισε τη ζωή σε 12 άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα παιδιά.

Οι αρχές ερευνούν σπίτια σε διάφορες περιοχές του νομού ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρει ένα φορτηγό κλειστού τύπου, με το οποίο εκτιμάται ότι έγινε η μεταφορά των μεταναστών.

Με βάση των στοιχείων που έχουν προκύψει τόσο από τις έρευνες όσο και από τις καταθέσεις, αναζητούνται τρία άτομα, ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουν συμμετοχή και άλλα άτομα.

Ένας μάλιστα από τους διασωθέντες έδωσε πλήρη εικόνα του συμβάντος. Ισχυρίστηκε ότι το σκάφος δεν είχε ξεκινήσει όταν έγινε η ανατροπή ενώ αυτός και οι συμπατριώτες του κλήθηκαν να περάσουν από δύσβατη περιοχή με μεγάλα βράχια για να φτάσουν στη βάρκα, η οποία είχε κλαπεί πριν από λίγες μέρες. Ενώ η επιβίβαση ήταν σε εξέλιξη, μετατοπίστηκε το βάρος και ανετράπη η βάρκα, με το γνωστό τραγικό αποτέλεσμα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, lefkadapress.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα