Σε επιφυλακή οι αρχές στη Ρόδο. Ισχυρές καταιγίδες στο νησί

Σε επιφυλακή οι αρχές στη Ρόδο. Ισχυρές καταιγίδες στο νησί

Δεν λέει να ησυχάσει η Ρόδος από την κακοκαιρία, που συνεχίζει να την πλήττει. Δρόμοι πλημμύρισαν, οχήματα ακινητοποιήθηκαν. Ανυπολόγιστες οι ζημιές στην Ψέριμο

Επί ποδός βρίσκονται από το μεσημέρι της Δευτέρας (25/11) στη Ρόδο κάτοικοι και αρμόδιες αρχές, καθώς η κακοκαιρία δεν λέει να κοπάσει.

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το νησί, με την κατάσταση να είναι πάντως υπό έλεγχο, σύμφωνα με τους αρμόδιους. Τα περισσότερα προβλήματα που καταγράφηκαν, αφορούσαν πλημμυρισμένους δρόμους στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι και στο δρόμο Ρόδου-Καλλιθέας, με αυτοκίνητα να ακινητοποιούνται ενώ η τροχαία, για λόγους ασφαλείας, προχώρησε στο κλείσιμο δρόμων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία μέχρι το βράδυ είχε δεχτεί 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, με 10 συνεργεία με 30 άνδρες να επιχειρούν. Μέσα σε όλα, εκδηλώθηκε και φωτιά από κεραυνό στην τοποθεσία Φυτώριο, κοντά στο χωριό Κοσκινού.

Δείτε πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία στη Ρόδο, τις επόμενες ώρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ψέριμος

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών στην Ψέριμο, σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Καλύμνου, Κώστα Σταυλά και μάλιστα θα ζητηθεί το νησί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η έντονη βροχόπτωση αναστάτωσε τις περίπου 30 οικογένειες που μένουν στο νησί, προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και καταστήματα ενώ τρία αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά και κατέληξαν στη θάλασσα. Ανάλογα προβλήματα παρουσιάζονται σε Κάλυμνο και Κω.

Και όλα αυτά, ενώ την προηγούμενη Παρασκευή έχασαν τη ζωή τους, όταν παρασύρθηκαν από ποτάμι, τρεις άνθρωποι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στην Κρεμαστή Ρόδου για τον εντοπισμό του 53χρονου καθηγητή.

(Πληροφορίες από rodiaki.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα