Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών οι δημοτικοί υπάλληλοι

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών οι δημοτικοί υπάλληλοι

Πορεία δημοτικών και δημοσίων υπαλλήλων προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Διαμαρτύρονται για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων (Vids+Pics)

Πληθώρα κινητοποιήσεων για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεντρώσεις από ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ. Από κοινού δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12:00 έως το τέλος του ωραρίου τους και αφού πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην Πλατεία Καραΐσκάκη πραγματοποιούν πορεία.

Αστυνομικοί σταμάτησαν την πορεία των δημοτικών υπαλλήλων έξω από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης, όπου έφτασαν πριν τις 14:00, ενώ τώρα βρίσκονται έξω από το υπουργείο Εσωτερικών,  όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η συνάντηση γίνεται με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Αυτή την ώρα κλειστή είναι η οδός Αγίου Κωνσταντίνου, με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την πλατεία Ομονοίας.

 

“Ήδη δρομολογήθηκε η μετακίνηση 4.000 εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας και ετοιμάζεται ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση για διαθεσιμότητες και απολύσεις σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τα Υπουργεία και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες. Αμέσως 12.500 υπάλληλοι τίθενται σε κινητικότητα, ο χρόνος διαθεσιμότητας μειώνεται και μετά οι υπάλληλοι μπορεί να απολυθούν. Οι 15.000 απολύσεις προωθούνται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2014. Με νομοθετική ρύθμιση, που προωθείται, καταργείται ακόμη και η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθούν και να διευρυνθούν οι απολύσεις”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Ρεπόρτερ του NEWS 247 βρίσκεται στο σημείο και θα σας μεταφέρει το κλίμα.

 

Εν τω μεταξύ, κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα οι δήμοι, με εξαίρεση τις κοινωνικο – προνοιακές δομές, όπως αποφάσισε το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Την πρόταση έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνης και συνυπέγραψε ο επικεφαλής των δημάρχων της ΝΔ, δήμαρχος Λαρισαίων Κ.Τζανακούλης. Στη διάρκεια της συνεδρίασης σημειώθηκαν εντάσεις, ειδικά κατά την τοποθέτηση του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, ο οποίος εξερχόμενος από το κτίριο δέχθηκε επίθεση.

 

Εν τω μεταξύ, σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Κυρ.Μητσοτάκη. Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι χρησιμοποιεί απαράδεκτες και απαξιωτικές εκφράσεις για τους δημοτικούς υπαλλήλους «ως άλλος Γκαουλάιτερ».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Η εργασιακή αρτιότητά τους δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη”, είπε και επιχείρησε κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης να διαχωρίσει εργασιακές ομάδες. […] Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν να διαιρέσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο για να μπορέσουν να επιτύχουν τις απολύσεις που η τρόικα απαιτεί και οι υποτακτικοί της στην Ελλάδα τρέχουν να εκτελέσουν […]. Δεν πρόκειται να το καταφέρουν. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με του υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους θα παλέψουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Γιατί με τα 800-900 ευρώ που λαμβάνουν ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειες τους και πληρώνουν τους εξοντωτικούς φόρους και τα χαράτσια που τους έχουν επιβληθεί. Δεν λαμβάνουν 10.000 ευρώ το μήνα για να κάθονται στα πολυτελή γραφεία τους και να επιλέγουν ποιους θα απολύσουν σήμερα και ποιους αύριο. Αλήθεια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που με χαρά αποδέχθηκε την καρέκλα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ακριβώς έχει δουλέψει; Είναι ικανός να χαρακτηρίζει με θράσος τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάξιους και να λέει ότι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους;”

Από την πλευρά του, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευσε ότι έχει γίνει τέτοιου είδους δήλωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα