Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος. Λαμβάνουν μέτρα και οι τούρκικες αρχές

Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος. Λαμβάνουν μέτρα και οι τούρκικες αρχές

Πολλές περιοχές του Έβρου έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού από τις αρμόδιες αρχές. Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές από τις περιοχές του Έβρου και συγκεκριμένα τους οικισμούς στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και τις Φέρρες, μετά το σχετικό αίτημα που διατυπώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις τοπικές αρχές, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 80.000 στρέμματα, από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις στον ποταμό.

Την ίδια στιγμή, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα ολόκληρο μηχανισμό της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ώστε να υπάρχει ο μέγιστος βαθμός κινητοποίησης για το ενδεχόμενο να σημειωθεί μεγαλύτερη αύξηση της στάθμης των υδάτων του ποταμού, που θα είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο ακόμα και κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι έκτακτα μέτρα λαμβάνουν καθημερινά και από τις τουρκικές αρχές στο τελωνείο που βρίσκεται στις Καστανιές, αφού λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και στη γειτονική χώρα, οι αρχές κλείνουν τμηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το τελωνείο εμποδίζοντας τη διέλευση όλων των οχημάτων από τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα