Χειμωνιάτικο σκηνικό

Χειμωνιάτικο σκηνικό
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΠΛΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε ήδη από χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα λιμεναρχεία

Η Εθνική Μετεωρολογική Εταιρεία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων καθώς από τη Παρασκευή το απόγευμα ο καιρός έχει χαλάσει σε αρκετές περιοχές της χώρας  με την εμφάνιση ισχυρών βροχών και καταιγίδων που  έκαναν την εμφάνισή τους στις βόρειες περιοχές της ηπείρου και βαθμιαία στην υπόλοιπη ήπειρο, τη δυτική στερεά και τα νησιά του Ιονίου.

Μάλιστα, λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Πρίνου-Καβάλας με πλοία ανοιχτού τύπου. Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Παλούκια-Πειραιάς και Σελίνια-Πειραιάς με σκάφη μικρού τύπου. Το πρωί ακυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων το δρομολόγιο Ζάκυνθος-Κυλλήνη, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν ορισμένα δρομολόγια δελφινιών  για Αργοσαρωνικό.

Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας παρακαλεί τους επιβάτες πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Σήμερα  Σάββατο (4/12/2010), από τις πρωινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία (κυρίως τη δυτική και βόρεια), το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και προς το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως στα βόρεια).

Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα δυτικά και έτσι αργά το βράδυ του Σαββάτου τα ισχυρά φαινόμενα θα περιορισθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και εκεί θα εξασθενήσουν γρήγορα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), αλλά θα είναι μικρότερης έντασης και διαρκείας.

Οι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι του Σαββάτου (4/12/2010) θα ενισχυθούν πρόσκαιρα, φτάνοντας στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και αργότερα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο (4/12/2010) στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ την Κυριακή προβλέπεται σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

Αναλυτική πρόγνωση

Αττική: Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανότητα καταιγίδας το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ανεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το απόγευμα.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα.

  

Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως 17 βαθμούς. Σημαντική πτώση από το απόγευμα.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιόνιου και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο βροχές και καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της, θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά, αλλά το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Ανεμοι: νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα παροδικής βροχής η καταιγίδας το απόγευμα στις Κυκλάδες.

Ανεμοι: νότιοι 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 8 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.

Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου τα φαινόμενα προς το βράδυ θα είναι ισχυρά.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις στα νότια 5 με 7 και στα βόρεια 7 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή ο καιρός αναμένεται γενικά  βελτιωμένος με πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που βαθμιαία όμως θα σταματήσουν.

Ανεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό σε περιοχές της βόρειας ηπειρωτικής χώρας να σημειωθεί παγετός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα