news 24/7

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ

KOTROTSOS.png

Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης.Έχει διατελέσει διευθυντής, επιτελικό στέλεχος, αρθρογράφος και πολιτικός συντάκτης εφημερίδων (Η ΠΡΩΤΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΕΞΟΥΣΙΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ κ.ά), ενώ επί πέντε χρόνια εργάστηκε στο Mega Channel ως στέλεχος του γραφείου Θεσσαλονίκης και απεσταλμένος στις βαλκανικές χώρες την περίοδο 1991-1995. Από το 2000 έως και το 2005, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, υπεύθυνος για την επικοινωνία και τις σχέσεις με τα ελληνικά και τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και εκπρόσωπος Τύπου κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Συνεργάστηκε με εταιρείες επικοινωνίας ως σύμβουλος για μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός, με καθημερινή εκπομπή στους σταθμούς Real, Παραπολιτικά, και πλέον στον News 24/7 στους 88,6. Επίσης, παρουσίασε δικές του τηλεοπτικές και εργάστηκε ως σχολιαστής στους τηλεοπτικούς σταθμούς Action24, Epsilon, Blue Sky κ.ά. Σήμερα έχει πολιτική εκπομπή στην ΕΡΤ1 και καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στον News 24/7 στους 88,6, μαζί με την Έλλη Τριανταφύλλου, ενώ διατηρεί τη διεύθυνση σε ενημερωτικά sites (anatropinews.gr).


Υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία της πΓΔΜ

Θα κριθούν στις Πρέσπες οι εκλογές;

ΓΝΩΜΕΣ

Ακούγοντας τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα (Θεσσαλονίκη) και του Κυριάκου Μητσοτάκη (Συνέδριο Ν.Δ) αντιλαμβάνεται κανείς πως η Συμφωνία των Πρεσπών μετατρέπεται σε καταλύτη πολιτικών εξελίξεων και κεντρικό ζήτημα- διακύβευμα των επόμενων εκλογών. Από τη μία το "μέτωπο της λογικής" και από την άλλη η "μυθολογία της ήττας". Ωστόσο, αυτό που σε κάποιους φαίνεται παράλογο, εξηγείται από τα στοιχεία των τελευταίων Τάσεων της MRB. Τα στερεότυπα είναι πολύ ισχυρά και διατρέχουν την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.

Στιγμιότυπο από την ταινία η Γέφυρα των Κατασκόπων

Η Συμφωνία (των Πρεσπών) δεν είναι μία αλλά...τέσσερις!

ΓΝΩΜΕΣ

Αντιλαμβάνονται πως η "βελτιωμένη" εκδοχή του "η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία" είναι, κατά τη Ν.Δ, "ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς πούλησαν τη Μακεδονία" και πως όλα αυτά οδηγούν σε έναν βαθύτατο διχασμό και μετατρέπουν σε καλοσυνάτο Αη Βασίλη τον φασίστα της διπλανής πόρτας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης

Τα "μαθηματικά" των Πρεσπών και η μεταβλητή... Σταύρος

ΓΝΩΜΕΣ

Η ολοένα και πιο ευκρινής πιθανότητα μη αυτόνομης εκλογικής καθόδου του Ποταμιού και συνεργασίας του Σταύρου Θεοδωράκη με τη Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθιστά επισφαλή την πρόβλεψη για ύπαρξη πλειοψηφίας στην ψηφοφορία για την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών στη Βουλή. Ίσως γι αυτό ορισμένοι "πιάστηκαν από τα μαλλιά" των δηλώσεων Ζάεφ. Ο Ιανουάριος προβλέπεται εξαιρετικά κρίσιμος και προοιωνίζεται πολιτικές εξελίξεις.

Γιάννης Μπουτάρης

Μετά τον Μπουτάρη...

ΓΝΩΜΕΣ

Θα μπουν τίτλοι τέλους στο αφήγημα της εξωστρέφειας στη Θεσσαλονίκη ή θα βρεθούν κάποιοι να το συνεχίσουν και να γράψουν τα επόμενα κεφάλαια;

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Η μάχη του ράσου, το Μακεδονικό και ο νέος διπολισμός

ΓΝΩΜΕΣ

Το μείγμα Συμφωνία των Πρεσπών και μισθοδοσία των κληρικών είναι εκρηκτικό και εκλογικά ριψοκίνδυνο. Το συλλογικό θυμικό για το ονοματολογικό και η επιρροή του κλήρου σε μια σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος θα μπορούσαν να αποτελέσουν θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων όχι θετικών για το κυβερνών κόμμα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο τρίτο συνέδριο του κόμματος

Ο Σταύρος μπορεί να είναι χρήσιμος, αρκεί να το αποδείξει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού προς τις επόμενες εκλογές είναι απλώς το τελευταίο χαρτί που ο επικεφαλής του Ποταμιού οφείλει να παίξει πριν αποφασίσει η Ιστορία -και το εκλογικό σώμα- την τύχη του.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ

Μπορεί αυτή η Ευρώπη να ζήσει χωρίς την Άγκελα Μέρκελ;

ΓΝΩΜΕΣ

Σε μία Ευρώπη που το "φωτεινότερο" αστέρι είναι, πλέον, ο επίσης ευρισκόμενος σε μεγάλη πολιτική πίεση και πτώση της δημοτικότητας του Εμανουέλ Μακρόν, η απουσία -εφεξής- της Άγκελα Μέρκελ μάλλον θα χειροτερέψει την κατάσταση.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης

Κον Σημίτη, ενταύθα...

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Κώστας Σημίτης οφείλει μία δημόσια πολιτική απολογία. Τουλάχιστον. Χρωστά να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το εκτεταμένο σύστημα διαφθοράς που είχε στηθεί επί των ημερών του.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι

Ματ(ε)ότης, ματ(ε)οτήτων, τα πάντα ματ(ε)ότης;

ΓΝΩΜΕΣ

O Ματέο Σαλβίνι αναδεικνύεται σε "ροκ σταρ" του ακροδεξιόύ αντιευρωπαϊσμού και της εσωστρέφειας και αποκτά ολοένα και περισσότερους συμπαθούντες στο ευρωπαϊκό πολιτικό προσωπικό, από την Ελλάδα μέχρι τη Σουηδία.

Ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, ο Πεντζίκης και τα διλήμματα της ΔΕΘ

Ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, ο Πεντζίκης και τα διλήμματα της ΔΕΘ

ΓΝΩΜΕΣ

Αν οι επόμενοι μήνες μέχρι τις εκλογές θα είναι για το πολιτικό μας σύστημα μια "εποχή τεράτων", από την άλλη θα είναι και μια περίοδος κατά την οποία θα πέσουν οι μάσκες και οι ουσιαστικές πολιτικές και ιδεολογικές αντιθέσεις θα λάβουν σάρκα και οστά.