ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και επανεξελέγη στην ίδια περιφέρεια στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 και Ιουλίου 2019. Πήρε πτυχίο από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπως και πτυχίο στην Τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό από το INALCO (Institut National des Langues Orientales) στο Παρίσι. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη Paris-I στο Παρίσι και πήρε το διδακτορικό της πάνω στην Ιστορία από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), επίσης στο Παρίσι. Ήταν επί 9 χρόνια (1995-2004) καθηγήτρια στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και από το 2004 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, σε πολλά Πανεπιστήμια, στην Ευρώπη και στην Αμερική ενώ διαθέτει μεγάλο συγγραφικό έργο. Γνωρίζει τρεις γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά, Τουρκικά. Είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως και μέλος του ΔΣ της «Αυγής» και του ραδιοφώνου «στο Κόκκινο». Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς και των ΑΣΚΙ. Αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή». Είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ακαδημίας για την Ευρωπαϊκή Ιστορία που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι από το Transform! Europe.

Αναγνωστοπούλου: Δεν είναι λύση η "μοιρασιά" των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αναγνωστοπούλου: Δεν είναι λύση η "μοιρασιά" των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αδιανόητο οτιδήποτε άλλο εκτός της γραμμής που χάραξε η Μελίνα Μερκούρη, για την οριστική επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Πώς αποχαιρέτησε ο πολιτικός κόσμος τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη

Με αναρτήσεις και ανακοινώσεις τους εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας αποχαιρέτησαν τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (17/05) στο Παρίσι.

Η Λίνα Μενδώνη

Μενδώνη: Αποχώρησε από την Βουλή για να μην απαντήσει για την διακοπή της παράστασης του Ζαραλίκου

Παρότι βρίσκονταν στο κοινοβούλιο, άφησε τον υφυπουργό Ν.Γιατρομανωλάκη να απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Ανανγωστοπούλου.

Σία Αναγνωστοπούλου.

Αναγνωστοπούλου: Σε οικονομική ασφυξία οδηγούνται οι εργαζόμενοι θεάματος - ακροάματος και εστίασης

Η κυβέρνηση δεν έχει προνοήσει για αντίμετρα στήριξης, σημειώνει η τομεάρχης πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στα νέα μέτρα και συμπληρώνει πως η "είναι τραγικά ανεύθυνοι και επικίνδυνοι".

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος αρνητής ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος αρνητής ο Μητσοτάκης

Οξύνει την κριτική της η αξιωματική αντιπολίτευση, αγανακτισμένη μετά τις προβλέψεις του πρωθυπουργού για ένα ...«covid free» καλοκαίρι. Επαναφέρει το θέμα των ανεμβολίαστων αστυνομικών.

Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Δημήτρης Λιγνάδης

"Πόντιος Πιλάτος" το ΥΠΠΟ στην υπόθεση του Γιάννη Λιγνάδη

Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του Σύριζα που επεσήμαναν ότι η πρόσληψη του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο είναι παράνομη, καθώς αντίκεται στην "Αρχή Αμεροληψίας" του Δημοσίου, έριξε το μπαλάκι στην νυν καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Ερι Κύργια.

Αμφιλεγόμενη δήλωση Αθανασίου για την κατάργηση της διάταξης για την "πάρα φύσιν ασέλγεια"

Αμφιλεγόμενη δήλωση Αθανασίου για την κατάργηση της διάταξης για την "πάρα φύσιν ασέλγεια"

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου συνέδεσε την κατάργηση της διάταξης για την "πάρα φύσιν ασέλγεια" το 2015 με την ένταση των φαινομένων σεξουαλικών κακοποιήσεων.

Η Λίνα Μενδώνη στη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην ολομέλεια της Βουλής, την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021.

Μετωπική Μενδώνη με Αναγνωστοπούλου - Ο κ. Ταραντίλης παραιτήθηκε, εσείς;"

Την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την επίκαιρη ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου προς την υπουργό Πολιτισμού. Η Λίνα Μενδώνη μίλησε για "λασπομαχία" και "προπαγάνδα'.

FACEBOOK.COM/ETHNIKOTHEATRO

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 20 μέρες και η μία παραδοχή που εκθέτουν Μενδώνη και Μητσοτάκη

Ποιές δηλώσεις υπουργών θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τεκμήρια για κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση Λιγνάδη. Ευθύνες βαρύνουν τον πρωθυπουργό ακόμη και αν τελικά παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού λέει η αξιωματική αντιπολίτευση.