Προς ανάκληση της βουλευτικής ιδιότητας του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι

Προς ανάκληση της βουλευτικής ιδιότητας του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι
Ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι σε παλιότερη επίσκεψή του στην Ελλάδα Eurokinissi

Γιατί κατηγορείται. Την προσεχή Δευτέρα συνεδριάζει η Επιτροπή του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, ενώ η Ολομέλεια θα αποφασίσει με πλειοψηφία 2/3.

Για την ανάκληση της βουλευτικής ιδιότητας του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι αποφασίζει το Κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας.

Η βουλευτική ιδιότητα ανακαλείται καθώς ο «σκληρός» Ν. Γκρουέφσκι απουσιάζει αδικαιολόγητα για διάστημα άνω των έξι μηνών και συνεπώς πληρούται οι σχετικές προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

Την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει η Επιτροπή για θέματα βουλευτικής εντολής και ασυλίας, η οποία υποχρεούται εντός δεκαπενθημέρου να υποβάλει πρόταση στην Ολομέλεια, η οποία και θα αποφασίσει με πλειοψηφία 2/3.

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι, έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για υπόθεση διαφθοράς και συγκεκριμένα για αγορά πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος Mercedes από το δημόσιο. Θεωρείται επίσης  ύποπτος για τη διοργάνωση των αιματηρών γεγονότων στο  Κοινοβούλιο της χώρας τον Απρίλιο του 2017. 

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Γκρουέφσκι, φανατικός αντίπαλος της Συμφωνίας των Πρεσπών, διέφυγε κρυφά πέρυσι  στην Ουγγαρία όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο από την κυβέρνηση Όρμπαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα