Αναζητούν ακόμα τους έξι βουλευτές που δεν ψήφισαν υπέρ της Προανακριτικής για τη Novartis

Αναζητούν ακόμα τους έξι βουλευτές που δεν ψήφισαν υπέρ της Προανακριτικής για τη Novartis
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Eurokinissi

Πού πέφτουν οι υποψίες. Γιατί εντείνονται τα ερωτήματα εάν οι έξι- ή κάποιοι από αυτούς- θέλησαν, λόγω και της μυστικότητας της ψήφου, να αποστείλουν μηνύματα για τη συνέχεια.

Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη, παρά τις -δημόσιες- αλληλοκατηγορίες, αναζητούν ακόμα τους έξι βουλευτές που δεν υπερψήφισαν την πρόταση σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis, που ΝΔ και ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζουν “σκευωρία” και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης “καραμπινάτο σκάνδαλο”.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, αφού τονίζουν πως ο “βασικός ύποπτος” Γιώργος Καμίνης ψήφισε σχεδόν φανερά (!), θεωρούν πως και οι έξι μη θετικές ψήφοι προέρχονται από “γαλάζιους” βουλευτές, ενώ στην Πειραιώς εκτιμούν πως είναι ένας ή δυο προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ και οι υπόλοιποι τέσσερις ή πέντε από το κυβερνών κόμμα.

Το σενάριο των “καραμανλικών” που “θέλησε να στηρίξει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο”, σενάριο προσφιλές στη Χαριλάου Τρικούπη και σε ένα τμήμα των μέσων ενημέρωσης, μάλλον δεν ευσταθεί. Και αυτό, καθώς ένας εκ των “επιφανών” εκπροσώπων -όπως τουλάχιστον θεωρείται- του “καραμανλικού μπλοκ” Νικήτας Κακλαμάνης, ψήφισε σχεδόν μαζί με τον Γραμματέα της “γαλάζιας” ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη, ενώ σχεδόν την ίδια συμπεριφορά είχε και ο πρώην πρωθυπουργός, καθώς γνώριζαν ότι σε περίπτωση διαρροών θα θεωρηθούν “ύποπτοι”. Το λευκό ψηφοδέλτιο θεωρείται ότι, ανήκει σε γυναίκα βουλευτή, ενώ ένας ακόμα “ύποπτος” για τα επιτελεία είναι και γνωστός “γαλάζιος” βουλευτής που έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε εξεταστικές και προκαταρκτικές, γνωστός νομικός.

Το μεγάλο ερώτημα των επιτελείων είναι εάν οι έξι βουλευτές “απλώς” καταψήφισαν την Προανακριτική για προσωπικούς και μόνο λόγους, πχ είχαν μια συμπάθεια στον Δημ. Παπαγγελόπουλο ή εάν, εκμεταλλευόμενοι και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας θέλησαν να αποστείλουν μηνύματα στην ηγεσία -και αν ισχύει το δεύτερο,τι είδους μηνύματα και γιατί. Η ηγεσία της Πειραιώς κατατείνει στην δεύτερη εκδοχή και εξετάζει το τι μηνύματα. Μήπως πχ κάποιοι δεν υπερψήφισαν γιατί στην Προανακριτική (“Προκαταρκτική των πραγμάτων Επιτροπή”, όπως λέγεται πλέον) δεν παραπέμφθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας; Κάποιοι για παράδειγμα- ένας είναι και υπουργός- φέρονται να έχουν προειδοποιήσει πως χωρίς παραπομπή και του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να στοιχειοποιηθεί τυχόν απόφαση για παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ένα επιπλέον δε ερώτημα είναι γιατί οι έξι που δεν ψήφισαν τη σύσταση Προκαταρκτικής θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής, εάν βεβαίως δεν υπάρξουν στη συνέχεια νέα “τρανταχτά” στοιχεία.

Το σήριαλ της Προκαταρκτικής, πάντως, μόλις τώρα αρχίζει…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version