Τη Δευτέρα στην Αθήνα εκπρόσωπος του Χουάν Γκουαϊντό

Τη Δευτέρα στην Αθήνα εκπρόσωπος του Χουάν Γκουαϊντό
Χουάν Γκουαϊντό AP

Θα συναντηθεί με τον Κώστα Δουζίνα, Πρόεδρο της Επιτροπής την Βουλής για την εξωτερική πολιτική και άμυνα. Οι σχέσεις της χώρας μας με τη Βενεζουέλα απασχόλησαν τη χθεσινή συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τον Τζ. Πάιατ. Τι συζητείται με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ και καθησυχάζει τον αμερικανό γερουσιαστή

Τη Δευτέρα φτάνει στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊντό.

Η επίσκεψη του εκπροσώπου Γκουαϊντό γίνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Αθήνα για διπλωματική λύση του προβλήματος.

Ενήμερες της πρωτοβουλίας της Αθήνας είναι οι Βρυξέλλες, ενώ χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος συζήτησε το θέμα στη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ.

Το θέμα έχει συζητηθεί και με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή των Ηνωμένων Πολιτειών Ρόμπερτ Μενέντεζ που βρίσκεται στην Κύπρο και τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί θα επισκεφθεί τη χώρα μας, όπου θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και -τη Δευτέρα- με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο Μενέντεζ ανήκει μεν στο Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά θεωρείται ο επικεφαλής της δεξιάς του πτέρυγας, έχοντας σκληρές θέσεις σε όλα τα θέματα και ταυτιζόμενος στα περισσότερα από αυτά με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι συζητήσεις, όμως, που είχε με την ελληνική πλευρά για το θέμα της Βενεζουέλας, μάλλον τον …ηρέμησαν ως προς τις ανησυχίες που είχε για την κυβέρνηση της Αθήνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version