Εισηγήσεις για να κάτσει τον Τσίπρα στο… σκαμνί

Εισηγήσεις για να κάτσει τον Τσίπρα στο… σκαμνί
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Αρνητικός εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αντίστοιχες σκέψεις και σε στελέχη της κεντροαριστεράς, πλην όμως δεν μπορεί να υπάρξει τεκμηρίωση.

Εισηγήσεις προκειμένου να βάλει στο κάδρο των τυχόν ποινικών ευθυνών και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει δεχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας». Εισηγήσεις που, μάλιστα, προέρχονται ακόμα και από το στενό του επιτελείο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, είναι αρνητικός στη συγκεκριμένη στρατηγική, ενθυμούμενος προφανώς και το πώς γύρισε μπούμερανγκ για τον τότε πρωθυπουργό –και πατέρα του- Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το Ειδικό Δικαστήριο στο οποίο οδηγήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το Ειδικό Δικαστήριο, άλλωστε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, συσπειρώνοντας το ΠΑΣΟΚ γύρω από τον Ανδρέα, ο οποίος επανήλθε πολύ γρήγορα στην εξουσία.

Ακραίες απόψεις, όμως, δεν υπάρχουν μόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και σε ορισμένα από τα στελέχη της κεντροαριστεράς που τάσσονται ουσιαστικά, ακόμα και αν δεν το ομολογούν δημοσίως, υπέρ της δημιουργίας του «αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου». Ωστόσο και τα στελέχη αυτά δεν βρίσκουν –τουλάχιστον προς το παρόν- επιχειρηματολογία, προκειμένου να υποστηρίξουν δημοσίως ότι θα πρέπει να διωχθεί ποινικά και ο πρωθυπουργός.

Όπως, πάντως, εκτιμάται τα συγκεκριμένα στελέχη θα επανέλθουν εφόσον ολοκληρωθεί και δημοσιευθεί το πόρισμα της δικαιοσύνης, αλλά και όταν έρθει προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο τα αίτημα της άρσης της ασυλίας των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα, με αφορμή τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οικογένειες των θυμάτων…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα