H σκληρή απάντηση στον Πάνο Καμμένο

H σκληρή απάντηση στον Πάνο Καμμένο
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος Eurokinissi

Γιατί οι ΑΝΕΛ στοχοποιούν τον υπουργό Εξωτερικών και τι απαντούν κύκλοι της Βασιλίσσης Σοφίας.

Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησαν στενοί συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών στην απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε την Πέμπτη από τους ΑΝΕΛ ο Νίκος Κοτζιάς.

“Την κυβερνητική συνεργασία υπονομεύουν αποκλειστικά και μόνο εκείνοι που απειλούν διαρκώς ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και όχι όσοι λένε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της με τη λήξη της τετραετίας” σχολιάζουν χαρακτηριστικά “κύκλοι” του υπουργού Εξωτερικών.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση των ΑΝΕΛ στη διαπίστωση που έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος προέβλεψε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή με πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- Ποταμιού και ανεξάρτητων βουλευτών.

“Ακόμη μία φορά, με τις δηλώσεις του, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία” ανέφερε με νόημα σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης.

“Όσον αφορά τα θέματα της Βουλής κατανοούμε ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, διότι ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από το λαό. Κρίμα” προσέθεσε δηκτικά.

Οι ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος, στοχοποιούν για μία ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα τον υπουργό Εξωτερικών που θεωρείται και ο “πατέρας” της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εκθείαζε τον υπουργό Εξωτερικών, στην πολιτική του οποίου δήλωνε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Οι επιθέσεις των ΑΝΕΛ στον Νίκο Κοτζιά επιτείνουν την ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου ότι μόλις έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών ο Π. Καμμένος θα επιδιώξει να ρίξει την κυβέρνηση, γεγονός που –είτε στεφθεί με επιτυχία είτε στεφθεί με αποτυχία- θα δημιουργήσει από την προεκλογική ακόμα περίοδο νέο πολιτικό τοπίο.

Θεωρείται όμως αμφίβολο εάν η απόσυρση της εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ προς την κυβέρνηση-και την συνακόλουθη δεξιά στροφή- θα επιτρέψει στο κόμμα αυτό να αντιστρέψει την εκλογική αποδυνάμωσή του ή θα επιφέρουν και διάσπαση στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, καθώς βουλευτές και κορυφαία στελέχη ενδέχεται να διαφωνήσουν με τον Πάνο Καμμένο σε αυτή του την επιλογή. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα