Και το όνομα του Χαρίτση στο τραπέζι…

Και το όνομα του Χαρίτση στο τραπέζι…
Ο αναπληρώτης υπουργός Οικονομιάς Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

…Για τη θέση του νέου Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ώρα των τελικών αποφάσεων για τον Αλέξη Τσίπρα. Συνεδριάζουν σήμερα οι κινήσεις της πλειοψηφίας και των "53"

Και το  όνομα του Αλέξη Χαρίτση, ως υποψηφίου για τη θέση του νέου Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πέσει στο τραπέζι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”.

Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, χαμηλών τόνων, αποτελεσματικός στη θέση του και “ενωτικός” και κοινά αποδεκτός, αν και ανήκει στην Κίνηση των “53”, ενδέχεται να αποτελέσει μία εναλλακτική λύση στα ονόματα που συζητούνται για τη θέση του διαδόχου του Παναγιώτη Ρήγα, αν και δεν διαθέτει κομματική εμπειρία και δεν θεωρείται από τα “ηγετικά στελέχη” του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις επαφές και τις διαβουλεύσεις, καθώς έρχεται η ώρα των αποφάσεων τόσο για την ηγεσία του κόμματος όσο και για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση.

Τις τελευταίες ώρες μειώνονται οι πιθανότητες να προταθεί για νέος Γραμματέας ο Πάνος Σκουρλέτης, καθώς επικρατούν δεύτερες σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, υπάρχουν αντιδράσεις από στελέχη της πλειοψηφίας ενώ και ο ίδιος δεν προτίθεται να αναλάβει τη θέση χωρίς την πλήρη ελευθερία επιβολής των απόψεών του.

Στελέχη της πλειοψηφίας θα επιθυμούσαν τον Νίκο Παππά, με ερώτημα αν θα τον πρότεινε για τη θέση ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να περιοριστούν τα λευκά ψηφοδέλτια που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν- όπως θα υπάρξουν και στην περίπτωση του Πάνου Σκουρλέτη.

Για πολλούς καλή λύση θα ήταν και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο στενότερος ίσως συνεργάτης σήμερα του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο πολύ δύσκολα θα τον αποχωριζόταν από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, ενώ δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή να προκύψει και άλλο ενωτικό πρόσωπο από τη νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, εντός της ημέρας, συνεδριάζουν οι κινήσεις της πλειοψηφίας και των “53”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα