Κίνδυνο εμφύλιας αντιπαράθεσης βλέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αλβανία

Κίνδυνο εμφύλιας αντιπαράθεσης βλέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αλβανία
Ο Ιλίρ Μέτα eurokinissi

Ο Λ. Μέτα ενημέρωσε τους πρέσβεις της ΕΕ στα Τίρανα ότι εάν χρειαστεί θα κινητοποιήσει και τον στρατό! Η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι απειλείται η ζωή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Οξύνεται όλο και περισσότερο η κατάσταση στην Αλβανία, με τη γειτονική μας χώρα να βρίσκεται ενώπιον ανεξέλεγκτων καταστάσεων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Λ. Μέτα, σε συνάντηση που οργάνωσε με τους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα, αναφερόμενος στην πολιτική κρίση στη χώρα του, εστίασε στον κίνδυνο εμφύλιας αντιπαράθεσης στη χώρα του. Ενημέρωσε, μάλιστα τους πρέσβεις ότι αν παραστεί ανάγκη θα κινητοποιήσει και τον στρατό. Χαρακτήρισε δε ως πραξικόπημα την απόφαση των βουλευτών της πλειοψηφίας να τον καθαιρέσουν από το αξίωμά του.

Οι τοποθετήσεις του αλβανού Προέδρου προκάλεσαν έντονες αντιδράσει, κυρίως ως προς τη χρησιμοποίηση του στρατού. Και αυτό, καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι επικεφαλής του στρατού μόνο σε περίοδο πολέμου!χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ακόμα ότι ο υπουργός Εσωτερικών φώναξε στο γραφείο του τον σωματοφύλακα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον ενημέρωσε ότι η ζωή του Λ. Μπάσα διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τις πληροφορίες των υπηρεσιών της χώρας!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version