Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης και η γκρίνια στη ΝΔ για τον ορισμό των Γραμματέων

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης και η γκρίνια στη ΝΔ για τον ορισμό των Γραμματέων
Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης Eurokinissi

Η παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο, αποτρέπει τις δημόσιες αντιδράσεις όσων θεωρούν ότι ενδέχεται να περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είναι φυσικό και όπως θα έκανε ο κάθε ηγέτης μετά την πρωθυπουργοποίησή του με μεγάλη αυτοδυναμία, αξιοποιεί το μομέντουμ και προωθεί στελέχη σε κυβέρνηση, κράτος και κόμμα, που έχουν αναφορά στον ίδιο.

Ο «βαθύς» κομματικός μηχανισμός, επίσης, όπως είναι φυσικό, ανθίσταται στις συγκεκριμένες προωθήσεις στελεχών, καθώς αισθάνεται ότι περιθωριοποιείται. Δημοσίως, όπως πάλι είναι φυσικό, δεν μπορεί να αντιδράσει, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην παρούσα στιγμή παντοδύναμος.

Στο παρασκήνιο, όμως, η «γκρίνια» είναι μεγάλη. Όχι μόνο για επιλογές «τύπου Τσουβάλα» ή στελεχών που προέρχονται από την κεντροαριστερά (πχ Γ. Μαυρωτάς), αλλά και λόγω και νεαρών τεχνοκρατών που όρισε ο πρωθυπουργός (αποκλειστική του ευθύνη, άλλωστε, αποτελεί η επιλογή των Γενικών Γραμματέων), που –όπως τονίζουν- «πολλοί από αυτούς δεν είναι δα και οι άριστοι, με τα βαριά βιογραφικά»!

Ορισμένες δε περιπτώσεις έχουν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες.

Οι πληροφορίες, πχ, επιμένουν πως ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, της οικογενείας Μητσοτάκη, έμεινε εκτός ψηφοδελτίου στα Χανιά, διαθέτοντας και την υπόσχεση ότι θα οριστεί Γενικός Γραμματέας σε συγκεκριμένο υπουργείο. Φανταστείτε την έκπληξή του όταν πληροφορήθηκε ότι Γενικός Γραμματέας στο συγκεκριμένο υπουργείο τοποθετήθηκε πρώην Δήμαρχος, που δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές! Και όταν κάποιοι ρώτησαν για το λόγο της μη επιλογής του, έλαβαν –σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες- την απάντηση πως δεν πρέπει να είναι σε πολιτική θέση στην κυβέρνηση συγγενικό μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο αποκλεισμός Βιρβιδάκη, πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στεναχώρησε σφόδρα κάποια άλλα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version