«Μάχη» για τη θέση της Ελένης Τουλουπάκη

«Μάχη» για τη θέση της Ελένης Τουλουπάκη
Ο Άρειος Πάγος Eurokinissi

Στις 22 Απριλίου αποφασίζει το Ανώτατο  Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Στη σκιά της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης για το σκάνδαλο Novartis έχουμε τη λήξη της θητείας της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η Ελένη Τουλουπάκη βρίσκεται πλέον στη συγκεκριμένη θέση δυο χρόνια και για το μόνο που δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανείς είναι ότι δεν τόλμησε και ότι πέρασε απαρατήρητη.

Για την ανανέωση ή όχι της θητείας της θα αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου στις 22 Απριλίου, καθώς εστάλη η σχετική επιστολή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να επιθυμεί την ολοκλήρωση του έργου της με μια δεύτερη θητεία, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι συνάδελφοί της θα διεκδικούσαν τη θέση της, η οποία είναι εκ των πραγμάτων μια ηλεκτρική καρέκλα, καθώς έως τώρα είχαμε πολλές παραιτήσεις.

Όλες οι πληροφορίες, πάντως, επιμένουν πως στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου στη συνεδρίαση της 22ας Απριλίου η συγκεκριμένη συζήτηση και ψηφοφορία θα εξελιχθεί σε «σκληρή μάχη», όπου ίσως πέσουν …κορμιά!   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα