Ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου εγκαλεί τον Ερντογάν ότι χαρίζει 16 νησιά στην Ελλάδα!

Ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου εγκαλεί τον Ερντογάν ότι χαρίζει 16 νησιά στην Ελλάδα!
Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιντσάρογλου AP

Η κεμαλική αντιπολίτευση στην Τουρκία αποδεικνύεται περισσότερο επιθετική από το καθεστώς του τούρκου προέδρου

Πολύ πιο επιθετική από το καθεστώς Ερντογάν αποδεικνύεται η κεμαλική αντιπολίτευση στην Τουρκία.

Ο αρχηγός του CHP, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, αναφέρθηκε στα ‘καταληφθέντα’ (!) νησιά του Αιγαίου, τονίζοντας πως «χάσαμε δεκαέξι νησιά. Γιατί κανείς δεν αντιτίθεται σε αυτό; Πού είναι τα εθνικά συμφέροντα της χώρας αυτής;», ενώ υποστήριξε πως «η Τουρκία χάνει κάτι διαφορετικό κάθε μέρα».

Σύμφωνα δε με σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Cumhuriyet, ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου αποκάλεσε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ‘χαβούζα’ που δεν ασχολούνται με σοβαρά θέματα. Τόνισε επιπλέον πως η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια για τα νησιά που θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, ενώ τηρεί σιγή ιχθύος για το ‘ζήτημα των 16 νησιών’, προσθέτοντας πως η Τουρκία δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα δικαιώματά της που ορίζονται με βάση τις διεθνείς συνθήκες.

Όσον αφορά στην Κύπρο, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε την Εισβολή (‘ειρηνευτική επιχείρηση της Τουρκίας’ την ανέφερε) του 1974, που οδήγησε στην ίδρυση του ψευδοκράτους, λέγοντας ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε «αλώβητη», ενώ πρόσθεσε πως « η πολιτική στην Κύπρο πρέπει να αλλάξει. Μια νέα κίνηση πρέπει να γίνει. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον».

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version