Ο Μπεναλί Γιλντιρίμ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνομιλητής με την Ευρώπη

Ο Μπεναλί Γιλντιρίμ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνομιλητής με την Ευρώπη
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ AP

Ανασχηματισμό με πολλαπλά μηνύματα ετοιμάζει ο Ταγίπ Ερντογάν. Τι σηματοδοτεί η ενδεχόμενη χρησιμοποίση του πρώην πρωθυπουργού στη συγκεκριμένη θέση.

Ανασχηματισμό με πολλαπλά μηνύματα ετοιμάζει ο Ταγίπ Ερντογάν ως “απάντηση” στην ήττα της Κωνσταντινούπολης και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της συνάντησής του στην Οσάκα της Ιαπωνίας με τον αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ανασχηματισμό που δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε μετακίνηση του γαμπρού του Αλμπαϊράκ από το υπουργείο Οικονομικών.

Στη θέση του αντιπροέδρου φαίνεται να τοποθετείται ο Μπεναλί Γιλντιρίμ, ο πρώην πρωθυπουργός που ηττήθηκε από τον Ιμάμογλου στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μπεναλί Γιλντιρίμ θα αναλάβει ταυτόχρονα και το ρόλο του -επίσημου ή ατύπου- συνομιλητή με την Ευρώπη, καθώς από τις προηγούμενες θητείες του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Βρυξελλών, ενώ ικανοποίση επικρατεί και στην Αθήνα.

Οι τελικές αποφάσεις για τον ανασχηματισμό θα εξαρτηθούν βεβαίως και από τα αποτελέσματα  της συνάντησης Ερντογάν Τραμπ στην Οσάκα της Ιαπωνίας, στο περιθώριο της συνάντησης των G-20.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα