Ο Βαγγέλης Ντούλες υπέγραψε συμφωνία με τον Λουλζίμ Μπάσα

Ο Βαγγέλης Ντούλες υπέγραψε συμφωνία με τον Λουλζίμ Μπάσα
O ηγέτης της αντιπολίτευσης Λουζλίμ Ντάσα AP

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αλβανία ενόψει των εκλογών (;) που είναι προγραμματισμένες για τις 30 Ιουνίου.

Ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα είναι οι εξελίξεις στην Αλβανία ενόψει των εκλογών της 30ης Ιουνίου, που όμως είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθούν, με τη γειτονική μας χώρα να βαδίζει, όπως όλα δείχνουν, σε μία περίοδο αστάθειας, με άγνωστο προς το παρόν μέλλον.

Στο επίπεδο αυτό η ηγεσία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία επέλεξε στρατηγική συμμαχία με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα, κάτω πιθανόν από το σφυροκόπημα του Έντι Ράμα, αν και το κόμμα Μπερίσα, όταν ήταν στην εξουσία, τις ίδιες μέθοδες χρησιμοποιούσε.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες υπέγραψε διμερή συμφωνία με το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπάσα. Συμφωνία που περιλαμβάνει μεταβατική κυβέρνηση χωρίς τον Έντι Ράμα πρωθυπουργό και θα πραγματοποιήσει ελεύθερες και ισότιμες εκλογές και θα ανοίξει το δρόμο στη δικαιοσύνη για την τιμωρία των πολιτικών –που όπως τονίζει- αγόρασαν την ψήφο του λαού με χρήματα που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών και εγκληματικών συμμοριών.

Ενδιαφέρον έχει και η δήλωση του Βαγγέλη Ντούλες μετά την υπογραφή της συμφωνίας: «Θα ήθελα να τονίσω ότι οι πολιτικές εξελίξεις εισέρχονται σε ένα καινούργιο στάδιο ποιότητας κι ευθύνης. Υπάρχει σαφής πολιτική άρθρωση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης έναντι της διακυβέρνησης Ράμα με συγκεκριμένη ατζέντα που εκτείνεται πιο πέρα από τους στενούς κομματικούς στόχους κι αγγίζουν την κεντρική ουσία του κράτους δικαίου και της λειτουργικής δημοκρατίας. Έχοντας αυτή την ξεκάθαρη αντιπολιτευτική άρθρωση και συνάμα τη μαζική στήριξη αυτού του κινήματος από πλευράς των πολιτών, δικαιωματικά απευθυνόμαστε στη συνείδηση των πολιτών: κανένας πολίτης δε συμβάλλει για το κράτος δικαίου, στην περίπτωση που δεν εκφράζει την καθημερινή εναντίωση, με κάθε μορφή και τρόπο, στα πλαίσια δημοκρατικών κανόνων, δηλώνοντας ότι κάθε επόμενο δευτερόλεπτο παραμονής του Έντι Ράμα στην εξουσία είναι κι ένα επιπλέον κόστος για τη ζωή μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα