“Όχι” της Φώφης σε προτάσεις για νέο Πολιτικό Συμβούλιο και Προγραμματικό Συνέδριο

“Όχι” της Φώφης σε προτάσεις για νέο Πολιτικό Συμβούλιο και Προγραμματικό Συνέδριο
Η Φώφη Γεννηματά στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 45η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας Eurokinissi

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής οριστικοποιεί τη στρατηγική και τις επόμενες κινήσεις. Στις 9 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα, στη ΔΕΘ, με ομιλία στο Βελλίδειο.

Ούτε καν συζητά η Φώφη Γεννηματά έκτακτο πολιτικό σχεδιασμό, όπως ζητούν εσωκομματικοί της αντίπαλοι, πολύ περισσότερο καθώς η ίδια και η ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως το εκλογικό αποτέλεσμα, μέσα σε μια αναμέτρηση μεγάλης πόλωσης υπήρξε επιτυχές.

Η Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, ούτε καν θέτει στο τραπέζι θέμα εκλογής νέου Πολιτικού Συμβουλίου, ώστε να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση σε αυτό, όπως ζήτησε στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή ο Νίκος Ανδρουλάκης. Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει κατηγορηθεί για το -πλειοψηφικό- εκλογικό σύστημα, που ανάγκασε την “ομάδα Ανδρουλάκη”, να μην θέσει υποψηφιότητα, με αποτέλεσμα το Πολιτικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε να θεωρείται σχεδόν μονοτασικό.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, επίσης, απορρίπτει την πρόταση του Δημήτρη Ρέππα για διεξαγωγή Προγραμματικού Συνεδρίου, ώστε να ξεκαθαρίσει ότι η γραμμή του Κινήματος Αλλαγής βρίσκεται σε προοδευτική κατεύθυνση και δεν αποτελεί συνοδοιπόρο της Νέας Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη με παρόμοιες τοποθετήσεις όπως αυτές του Δημήτρη Ρέππα, κατηγορούνται ότι θέλουν να οδηγήσουν το ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ – τελευταία, μάλιστα, γνωστός αρθρογράφος από τη στήλη του στην πρώτη σελίδα ονομάτισε τον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και τον Χάρη Καστανίδη. Ο πρώην πρωθυπουργός, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διατηρώντας τις θέσεις που ανέκαθεν αναπτύσσει, δεν προτίθεται να αναμειχθεί στις εσωκομματικές διεργασίες, αν και ο “εμφύλιος” στη Χαριλάου Τρικούπη το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ενταθεί, ιδίως μετά το φθινόπωρο, αναλόγως και των πολιτικών που θα εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Φώφη Γεννηματά, πάντως, οριστικοποιεί τη στρατηγική και τις επόμενες κινήσεις αμέσως μετά τις διακοπές, ενώ σημαντική για την αντεπίθεση θεωρείται η εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη, αλλά και η επίσκεψη της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στη ΔΕΘ, με την ομιλία της στο Βελλίδειο, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα