Οι “πασοκογενείς” φλερτάρουν με την “Κίνηση Μελών” και αλλάζουν τις εσωκομματικές ισορροπίες

Οι “πασοκογενείς” φλερτάρουν με την “Κίνηση Μελών” και αλλάζουν τις εσωκομματικές ισορροπίες
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ποια από τα  νέα στελέχη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των τάσεων. Όλο το παρασκήνιο

Με σκηνικό κινούμενης άμμου μοιάζει το εσωκομματικό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισέρχονται στην τελική ευθεία και οι τάσεις ετοιμάζονται για τη μάχη για τους νέους εσωκομματικούς συσχετισμούς.

Σύμφωνα με τις –διασταυρωμένες- πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», οι πρώτες κινήσεις στο νέο εσωκομματικό τοπίο που δημιουργείται στην Κουμουνδούρου είναι το φλερτ που δημιουργείται μεταξύ πολλών στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας και της Κίνησης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κίνηση Μελών, ως γνωστόν, είναι η λεγόμενη «προεδρική» τάση του κόμματος, στην οποία ηγούνται παρασκηνιακά ή όχι στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιάννης Μπαλάφας και άλλοι και που αποτελεί την πλειοψηφούσα τάση στην Κουμουνδούρου.

Στις συνεδριάσεις της Κίνησης Μελών το τελευταίο διάστημα , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμμετέχουν μεταξύ άλλων ανένταχτα στελέχη όπως ο Νίκος Μπίστης, ο Παναγιώτης Παναγιώτου, αλλά και στελέχη όπως η Δημήτρης Χατζησωκράτης και Δημήτρης Χαλαζωνίτης από τη ΔΗΜΑΡ, η Ζωή Καρκούλια και ο Τάκης Κορμάς –προερχόμενοι από την άλλοτε «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ– και άλλοι. Στις μαζώσις, μάλιστα, πουπραγματοποιούνται στην οδό Λεωνίδου, έχουν «περάσει» κατά διαστήματα και κορυφαία στελέχη που ανήκουν στο Πολιτικό Συμβούλιο. «Σύνδεσμος» μεταξύ των «πασοκογενών» και του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, αλλά και μεταξύ των «πασοκογενών» και της Κίνησης Μελών, θεωρείται ο Χρήστος Σπίρτζης, που για το λόγο αυτό έχει μπει το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο των στελεχών των άλλων τάσεων της Κουμουνδούρου.

Η συμμαχία των περισσότερων «πασοκογενών»  και των «προεδρικών» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στη βάση των πολιτικών θέσεων της πραγματικής μετεξέλιξης του κόμματος,  με την τροποποίηση του ονόματός του, την απευθείας εκλογή του προέδρου από τη βάση με τροποποίηση του Καταστατικού του κοκ.

Στελέχη που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, κρατούν αποστάσεις από τη συμμαχία αυτή και κάποια από αυτά, όπως πχ ο Σωτήρης Βαλντέν ή η Μαρία Ρεπούση, θεωρείται ευκολότερο να συμπλεύσουν με την «Κίνηση των 53+», λόγω και του ότι είναι πιο κοντά οι θέσεις τους στα ελληνοτουρκικά και γενικότερα στα εθνικά θέματα. Ενδιαφέρον δε εμφανίζει τι θα πράξουν απλά μέλη που μπήκαν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω κυρίως της προσωπικότητας του Αλέξη Τσίπρα και τα οποία φέρονται να αδιαφορούν για τις τάσεις που υπάρχουν και τον εσωκομματικό συσχετισμό δυνάμεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα