Οι προτροπές στην Πειραιώς για τις ευρωεκλογές

Οι προτροπές στην Πειραιώς για τις ευρωεκλογές
Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης Eurokinissi

Στελέχη εκτιμούν πως υποβαθμίζεται η ευρωκάλπη για χάρη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

“Οι ευρωεκλογές θα δημιουργήσουν πολιτικές εξελίξεις. Δεν θα μπορεί να σταθεί μια κυβέρνηση εάν η ΝΔ έχει υψηλό ποσοστό και η διαφορά είναι μεγάλη” συνηθίζει να λέει ο -ιδιαίτερα έμπειρος- Ευάγγελος Μεϊμαράκης για τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, με τις παραπάνω φράσεις, θέτει εξ αντικειμένου και τον πήχυ: “Υψηλό  ποσοστό και μεγάλη διαφορά”.

Και η αλήθεια είναι πως το πολιτικό κλίμα θα δημιουργηθεί πρωτευόντως στις ευρωεκλογές και δευτερευόντως στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων θα αποτελεί απλώς το “κερασάκι στην τούρτα” των εντυπώσεων.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο, μοιάζει να ρίχνουν περισσότερο το βάρος στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση και λιγότερο στις ευρωεκλογές, παρότι στην κάλπη για την Ευρώπη ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει από περιφέρεια σε περιφέρεια  προκειμένου να στηρίξει περιφερειάρχες, αλλά στην Πειραιώς δείχνουν να υποτιμούν στην πράξη τη σημασία των ευρωεκλογών. Όλο το κόμμα ασχολείται -και μάλιστα μέσα σε έντονες τοπικές διαμάχες- με τους Δήμους και τις περιφέρειες, ενώ δεν έχουν συγκροτηθεί (όπως τονίζουν κομματικά στελέχη) εκλογικές επιτροπές για τις ευρωεκλογές, και δεν έχουν συγκροτηθεί επιτροπές διανομής ψηφοδελτίων. Επίσης, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα γίνουν κεντρικές συγκεντρώσεις ή εάν θα στηθούν εκλογικά κέντρα.

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτουν εισηγήσεις για μεγαλύτερη ενασχόληση με τις ευρωεκλογές, με τον πρώην Πρόεδρο του κόμματος να επιμένει σε συγκρότηση ad hoc εκλογικών επιτροπών για τις ευρωεκλογές σε κάθε περιοχή.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης, πάντως, οργώνει όλη την Ελλάδα, με στόχο την πρώτη θέση και -γιατί όχι- και  το ρεκόρ σταυρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα