Πιο κοντά στους 151 για τις Πρέσπες

Πιο κοντά στους 151 για τις Πρέσπες
Πλάνο από τη Βουλή Eurokinissi

Το «Ναι» της Κατερίνας Παπακώστα ανεβάζει στις 149 τις σίγουρες ψήφους, ενώ οι εξελίξεις στο Ποτάμι και στο ΚΙΝΑΛ δημιουργούν την πεποίθηση ότι η Συμφωνία θα κυρωθεί τελικά με απόλυτη πλειοψηφία.

Πιο κοντά βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση στην εύρεση 151 βουλευτών για την κύρωση από το ελληνικό Κοινοβούλιο, πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη, της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Κατερίνα Παπακώστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά και τις διευκρινιστικές δηλώσεις της κυβέρνησης Ζάεφ στη ρηματική διακοίνωση, ήρε τις επιφυλάξεις της και προτίθεται να δώσει θετική ψήφο. Έτσι πλέον οι σίγουροι αυτή τη στιγμή βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία ανέρχονται σε 149: οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Έλενα Κουντουρά και ο Σπύρος Δανέλλης. Οι υπόλοιπες δυο τουλάχιστον ψήφοι αναζητούνται από το Ποτάμι (Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης και Γιώργος Μαυρωτάς, παρότι στο Πολιτικό Συμβούλιο επιχειρηματολόγησε για παρών) και του ΚΙΝΑΛ (Θανάσης Θεοχαρόπουλος από  τη ΔΗΜΑΡ). Η «δεξαμενή», δηλαδή, ανέρχεται σε 153 ψήφους, πιθανόν και σε 154, εφόσον δεν υπάρχει έως το τέλος κομματική πειθαρχία στην Χαριλάου Τρικούπη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία ότι τελικά θα βρεθούν οι 151 ψήφοι ώστε η Συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για το τι θα πράξει σε περίπτωση που πριν έρθει η Συμφωνία στη Βουλή δεν έχει εξασφαλιστεί η πλειοψηφία αυτή. Όπως, ωστόσο, όλα δείχνουν η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, με την σχετική ψηφοφορία να διεξάγεται την προσεχή Πέμπτη.

Λίγες ημέρες αργότερα θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την ένταξη της Βορείου πλέον Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, με το πρόβλημα στο εσωτερικό της ΝΔ για το τι θα πράξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version