Ποιοι συμμετέχουν στις συσκέψεις κορυφής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ποιοι συμμετέχουν στις συσκέψεις κορυφής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Την Παρασκευή η Κεντρική (Οργανωτική) Επιτροπή Συνεδρίου, ενώ αναμένεται και η κοινή Πολιτική Γραμματεία. Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί ενόψει του Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα. Και νέες περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα μετά την επίσκεψή του στη Νίκαια, για την εγγραφή νέων μελών.

Την Παρασκευή συνεδριάζει η πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει την έγκρισή της για τη σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΑ), η οποία και αναμένεται να ανακοινωθεί αμέσως μετά.

Στην ΚΟΕΑ, θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του αντίστοιχου οργάνου της προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά και κάποιες νέες προσωπικότητες, καθώς η μεγάλη διεύρυνση προγραμματίζεται σε πρώτη φάση για μετά το Συνέδριο του νέου κόμματος και σε δεύτερη φάση στην τελική προεκλογική πορεία. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, μεταξύ των μελών της ΚΟΕΑ θα είναι και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου, κάποια -λίγα- πρώην στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και πρόσωπα από τους κοινωνικούς χώρους. Ενδιαφέρον έχει δε το εάν ικανοποιηθεί ή όχι η πρόταση των συμμάχων, ώστε η ΚΟΕΑ να μην έχει στον τίτλο της τον όρο “Οργανωτική” και να ονομάζεται απλώς Κεντρική Επιτροπή Συνεδρίου, πρόταση που υποκρύπτει τη βούληση για περισσότερη εμπλοκή τους στα πραγματικά κέντρα αποφάσεων. Ενδιαφέρον, επίσης, έχει το πότε θα ανακοινωθεί η Πολιτική Γραμματεία της ΚΟΕΑ, που θα αποτελεί κατ’ ουσίαν διεύρυνση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ποιοι  θα συμμετέχουν από τους συμμάχους. Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από 21 μέλη και οι σύμμαχοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με  15 τουλάχιστον στελέχη.

Τα θέματα αυτά, όπως κυρίως ο μακροχρόνιος σχεδιασμός για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, συζητήθηκαν σε “μυστική σύσκεψη κορυφής” υπό τον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα. Στη σύσκεψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, συμμετείχαν από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και  οι Νίκος Βούτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, ενώ από την πλευρά των συμμάχων οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Μπίστης και Δημήτρης Χατζησωκράτης. Η ομάδα αυτή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συμπληρωμένη από δυο-τρία ακόμα στελέχη, αποτελεί και την άτυπη ομάδα που λαμβάνονται οι αποφάσεις για το Συνέδριο. Επίσης, Γραμματέας της ΚΟΕΣ παραμένει ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει όλο και περισσότερο πάνω του την υπόθεση του “νέου ΣΥΡΙΖΑ”.

Το Συνέδριο, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη Νίκαια το βράδυ της Πέμπτης, θα συνεχίσει τις περιοδείες του και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version