Πού πήγαν το 1.000.000 μάρκα; Οεο;

Πού πήγαν το 1.000.000 μάρκα; Οεο;
Στιγμιότυπο έξω από τα κεντρικά γραφεία της Siemens ASSOCIATED PRESS

Η πρόταση αθώωσης του “στρατηγού” Θοδωρή Τσουκάτου αναμενόμενη και –για τους γνωρίζοντες- δίκαιη πρόταση. Ο μόνος που τον θυμήθηκε χθες ήταν ο Δημήτρης Ρέππας. Οι αντιφάσεις της εισήγησης της εισαγγελέως.

Το ένα εκατομμύριο μάρκα της Siemens δεν αποδεικνύεται ότι πήγε σε υπαλλήλους του ΟΤΕ, ούτε ότι πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν το …τσέπωσε και ο Θεόδωρος Τσουκάτος!

Αυτό είπε με την πρότασή της η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ελένη Σκεπαρνιά κατά τη χθεσινή, δεύτερη ημέρα αγόρευσή της για τη δίκη.

Και πού πήγαν λοιπόν τόσα χρήματα; Κρύβονται …πουθενά; Γιατί οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι και τα πήραν και τα …μέτρησαν, επιβεβαιώνοντας τον πρώην στρατηγό της Χαριλάου Τρικούπη που διώκεται δέκα χρόνια, πλήρως εγκαταλειμμένος από τις έως τώρα ηγεσίες του κόμματός του;

Η αθωωτική εισήγηση για τον Θ. Τσουκάτο ήταν αναμενόμενη και- για τους γνωρίζοντες, ακόμα και για αυτούς που τον θέλησαν βορά προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες- ήταν και δίκαιη.

Το ερώτημα είναι οι αντιφάσεις της εισήγησης της εισαγγελέως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και αν πράγματι η υπόθεση θα ερευνηθεί με πρόθεση πράγματι ν αποκαλυφθεί η αλήθεια, έστω και αν το σκάνδαλο έχει παραγραφεί.

Τον Θ. Τσουκάτο χθες, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, από τους πρώην συντρόφους του του τηλεφώνησε προκειμένου να του πει τον καλό του λόγο, μόνο ο -και συντοπίτης του (Λεωνίδιο Αρκαδίας)- ο Δημήτρης Ρέππας.

Όχι ότι ο πρώην στρατηγός -που παραδέχθηκε τα δικά του λάθη- είχε συνηθίσει από συμπαράσταση. Δέκα χρόνια και βάλε, που κράτησε η περιπέτεια για τον ίδιο και την οικογένειά του, ουδείς από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (με εξαίρεση τον Ευάγγελο Βενιζέλο όταν ήταν Πρόεδρος) του είχε τηλεφωνήσει για ηθική και ανθρώπινη συμπαράσταση!

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version