Προς αποσυμφόρηση στη Σάμο

Προς αποσυμφόρηση στη Σάμο
Φωτογραφία αρχείου AP

Προγραμματίζεται να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα έως και 3.000 πρόσφυγες εντός του Μαΐου. Τα επεισόδια με τους συλληφθέντες μετανάστες από τις καταλήψεις στα Εξάρχεια.

Στην αποσυμφόρηση των προσφυγικών κέντρων της Σάμου στοχεύει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκαν από το νησί σε κέντρα στην ενδοχώρα περίπου 500 πρόσφυγες, ενώ άλλοι 500 θα μεταφερθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στοχεύει στη μεταφορά έως και 3.000 ακόμα προσφύγων εντός του Μαΐου, αναλόγως και των θέσεων που θα υπάρχουν σε κέντρα φιλοξενίας και σε νοικιασμένα σπίτια στην ηπειρωτική χώρα.

Ο Δ. Βίτσας εκτιμά ότι ακόμα και αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς η ροή στο νησί (ίδια με την περσινή) το καλοκαίρι το πρόβλημα στη Σάμο θα είναι πολύ μικρό, σε σύγκριση πάντα με το προηγούμενο διάστημα. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, πάντως, μάλλον ανησυχεί περισσότερο για τις ροές στον Έβρο, όπου όμως οι  περισσότεροι από όσους επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι είναι τούρκοι που φοβούνται για τη ζωή τους και την ελευθερία τους από το καθεστώς Ερντογάν.

Ενδιαφέρον ωστόσο έχουν οι πληροφορίες ότι οι μετανάστες που συνελήφθησαν από  την αστυνομία στις καταλήψεις των Εξαρχείων αντιστάθηκαν όταν πληροφορήθηκαν ότι θα σταλούν σε κέντρα φιλοξενίας. «Θέλουμε να πάμε σε σπίτια» επέμεναν, με τους αρμόδιους να απαντούν «Σιγά μην έχουμε και βίλες».  Η ένταση όμως αντιμετωπίστηκε και οι 58 καταληψίες-μετανάστες μεταφέρθηκαν ήδη σε κέντρα φιλοξενίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version