Προς ίδρυση δυο νέων κομμάτων από αντιφρονούντες του κόμματος Ερντογάν

Προς ίδρυση δυο νέων κομμάτων από αντιφρονούντες του κόμματος Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα AP

Προς νέο κόμμα φέρεται να οδεύει ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Αλί Μπαμπακάν, που φέρεται να έχει τη στήριξη 35 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Προς ίδρυση ενός ίσως και δυο κομμάτων οδεύουν οι αντιφρονούντες του ΑΚΡ, του κυβερνώντος δηλαδή κόμματος στην Τουρκία.

Στην κατεύθυνση ίδρυσης κόμματος φέρεται να κινείται ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου τύπου στην Τουρκία πρόκειται να ανακοινώσει το νέο κόμμα στο πλαίσιο ενός ιφτάρ στο Ντιγιάρμπακίρ.

Ο Α. Νταβούτογλου φέρεται μάλιστα να έχει προσεγγίσει και τον πρώην αντιπρόεδρο του ΑΚΡ Αμπντουλάχ Μπασκί, καθώς και πρώην βουλευτές ενώ προσπάθησε να προσεταιριστεί και πρώην υπουργούς όπως ο Σ. Γιλμάζ, χωρίς όμως η όλη προσπάθεια να έχει επιτυχή κατάληξη.

Ενδιαφέρον έχει ότι στις διεργασίες δεν φαίνεται να συμμετέχει ο πρώην Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, που είχε ξεκινήσει τις σχετικές διεργασίες στο παρασκήνιο μαζί με τον Α. Νταβούτογλου.

Στην κατεύθυνση ίδρυσης κόμματος φέρεται να κινείται και ο πρώην πρωθυπουργός Αλί Μπαμπακάν, που φέρεται να έχει τη στήριξη και 35 βουλευτών του ΑΚΡ.

Οι πληροφορίες μάλιστα επιμένουν πως το τελευταίο διάστημα Νταβούτογλου και Μπαμπακάν είχαν κάνει προσπάθεια για την από κοινού ίδρυση νέου κόμματος, τους χώρισε όμως η …αρχηγία!

Το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες αν ο Ταγίπ Ερντογάν χάσει τις εκλογές για τον Δήμο Κωνσταντινούπολης, αν και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το πώς θα αντιδράσει ο Τούρκος Πρόεδρος σε μια τέτοια περίπτωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα