Ρίχνουν μεγάλες ευθύνες στον Γιώργο Μαυρωτά

Ρίχνουν μεγάλες ευθύνες στον Γιώργο Μαυρωτά
Ο Σταύρος Θεοδωράκης. Eurokinissi

Αν δεν είχε φύγει τελευταία στιγμή για τη θέση του Γραμματέα στο υφυπουργείο ίσως το κόμμα να εξακολουθούσε να υπήρχε λένε στελέχη της Σεβαστουπόλεως.

Συνεχίζεται στο παρασκήνιο η συζήτηση για τη διάλυση του Ποταμιού, πράξη αναπόφευκτη, που τιμά τον Σταύρο Θεοδωράκη, μετά την εκλογική του αποτυχία.

Πολλά στελέχη της Σεβαστουπόλεως, για παράδειγμα, επιμένουν ότι το κόμμα θα μπορούσε να παραμείνει εάν δεν αποχωρούσε αιφνιδίως ο Γιώργος Μαυρωτάς, προκειμένου να αναλάβει Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε επενδύσει πολλά ορίζοντας τον Γ. Μαυρωτά αντιπρόεδρο του κόμματος και προορίζοντάς τον ουσιαστικά για διάδοχό του στο τιμόνι του κόμματος.

Αυτός, όμως, όπως τονίζουν τα ίδια στελέχη, προτίμησε να πηδήσει πρώτος από το καράβι, για μια θέση μάλιστα Γραμματέα σε υπουργείο, δίνοντας το στίγμα ότι το πλοίο βυθίζεται και ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Υπενθυμίζουν δε ότι και ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε δεχθεί αρχικά προτάσεις για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αρνήθηκε, με αποτέλεσμα η Πειραιώς να προχωρήσει σε διεμβολισμό του Ποταμιού, με προσεταιρισμό στελεχών του,αφήνοντας έκθετο και τον ίδιο τον επικεφαλής του κόμματος για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

“Αν νομίζει ο Μητσοτάκης ότι έτσι θα φέρει το νέο στη ΝΔ γελιέται, την κρίσιμη στιγμή τα ίδια θα κάνουν και σε αυτόν. Δέστε πώς προσπαθεί να εφαρμόσει τη δική του στρατηγική σε ορισμένα θέματα στο υπουργείο”, προειδοποιούν ακόμα και νεοδημοκρατικά στελέχη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version