Συν μια ψήφος για την κυβέρνηση στην πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης

Συν μια ψήφος για την κυβέρνηση στην πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος Eurokinissi

Από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και υπουργό Τουρισμού πλέον, ο οποίος την τελευταία φορά δεν είχε ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης.

Μία επιπλέον ψήφο στην πρόταση εμπιστοσύνης πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση, που δεν κινδυνεύει πλέον με πτώση μέσω κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ακόμα και αν εκλεγούν ευρωβουλευτές οι Έλενα Κουντουρά και Σπύρος Δανέλλης- οι οποίοι θα αντικατασταθούν σε μια τέτοια περίπτωση από πρόσωπα που θα πρόσκειται στον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Θεοδωράκη αντιστοίχως και συνεπώς θα είναι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Υπέρ της κυβέρνησης θα ψηφίσει αυτή τη φορά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, καθώς είναι πλέον υπουργός.

Η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ, άλλωστε, προβλέπει κοινή κάθοδο εκτός από τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, αλλά και συμμετοχή του κόμματος της ανανεωτικής αριστεράς στην κυβέρνηση, εφόσον παρουσιαζόταν ευκαιρία έως τις κάλπες.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πάντως, δεν δείχνει να δίνει σημασία στην «κουτσογεωργικού» τύπου επίθεση που δέχτηκε από μέρος στελεχών του Κινήματος Αλλαγής και κυρίως πρώην στελεχών της ΔΗΜΑΡ που συντάχθηκαν με τη Χαριλάου Τρικούπη, μετά τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου από το ΚΙΝΑΛ λόγω της στάσης του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα