Τον Μάρτη οι αποφάσεις για αυτόνομη κάθοδο ή συνεργασία με τη ΝΔ

Τον Μάρτη οι αποφάσεις για αυτόνομη κάθοδο ή συνεργασία με τη ΝΔ
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης Eurokinissi

Τον Μάρτιο οι οριστικές αποφάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη. Τι είπε ο πρόεδρος του Ποταμού σε κορυφαία στελέχη του κόμματός του.

Τον Μάρτιο θα λάβει ο Σταύρος Θεοδωράκης τις οριστικές αποφάσεις του για την αυτόνομη κάθοδο του κόμματός του στις εκλογές ή όχι.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει ενημερώσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κορυφαία στελέχη της Σεβαστουπόλεως ότι στόχος του είναι το Ποτάμι αυτόνομο στις εκλογές. Προϋπόθεση είναι όμως να έχει ελπίδες εισόδου στη Βουλή. Εφόσον λοιπόν τον Μάρτιο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Ποτάμι είναι κοντά στο όριο του 3% (αν, π.χ., λαμβάνει το 2,5%) τότε η αυτόνομη κάθοδος πρέπει να θεωρείται βεβαία.

Σε διαφορετική περίπτωση το Ποτάμι -σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουν γίνει στο παρασκήνιο- θα προχωρήσει σε προεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Έτσι, μάλιστα, εξηγείται και ένα απόσπασμα-αίνιγμα του Σταύρου Θεοδωράκη κατά την δευτερολογία του στο Συνέδριο του κόμματος: «Πολύ σύντομα, πολύ πριν τις εκλογές, με τελική ημερομηνία τον Μάρτιο, αυτό έχω θέσει μέσα μου, τον Μάρτιο, θα δούμε ότι το Ποτάμι έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο και βαδίζει για μια δυνατή ενωμένη κοινοβουλευτική πορεία».

Και σε περίπτωση κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, πάντως, το Ποτάμι έχει αποφασίσει τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, εξέλιξη που ούτως ή άλλως δεν χωράει μέσα της στελέχη όπως ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος, όπως τουλάχιστον τα δυο αυτά στελέχη έχουν δηλώσει στον news247 στους 88,6. Ούτως ή άλλως, όλα δείχνουν, πως οι εξελίξεις μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο της FYROM, οι πολιτικές διεργασίες θα περάσουν στη χώρα μας, με την ανασύνθεση του κομματικού συστήματος να συνεχίζεται…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα