Στη θέση του και πάλι το πλωτό δέντρο

Φωταγωγήθηκε το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης.
Φωταγωγήθηκε το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης. MOTIONTEAM

Στη θέση του βρίσκεται και πάλι το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε τι δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης

Τοποθετήθηκε και πάλι στην παραλία το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο πριν από μια εβδομάδα είχε παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους και τα κύματα που προκάλεσαν τα ισχυρά μποφόρ στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το πλωτό δέντρο δεν βυθίστηκε, όπως ανέφεραν σχετικά δημοσιεύματα, αλλά παρασύρθηκε η όλη κατασκευή λόγω των ισχυρών ανέμων.

Για το λόγο αυτό, οι εργασίες αποκατάστασης της στήριξης της κατασκευής εστιάστηκαν στην τοποθέτησή της σε πιο σταθερές βάσεις.

Το πλωτό δέντρο- ουσιαστικά μια συστάδα δέντρων που επιπλέουν μέσα στη θάλασσα, στο ύψος της Πλατρίας Αριστοτέλους- ήταν μια δημιουργία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν φέτος- για πρώτη χρονιά- το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Εμπορικός Σύλλογος υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης (ανάδοχες εταιρείες έχουν αναλάβει η HELEXPO και η Attract Productions).

SHARE:

24Media Network