Στην Αλβανία διερευνούν συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα. Αιχμές για παραχώρηση εκτάσεων

Στην Αλβανία διερευνούν συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα. Αιχμές για παραχώρηση εκτάσεων

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας ζήτησε από τον εισαγγελέα να διερευνήσει τη διαπραγμάτευση της συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να ερευνήσει σχετικά με τον τρόπο πώς διαπραγματεύτηκε την συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλεζίμ Μπάσα, πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος υπέγραψε στο κείμενο που αργότερα απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

«Ο εισαγγελέας μπορεί να ερευνήσει κατά πόσον έχουμε να κάνουμε με παράβαση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα, με βάση την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία στην περίπτωση της συμφωνίας για την οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων δεν υπερασπίστηκαν τα εθνικά συμφέροντά μας, παραχωρώντας θαλάσσιες εκτάσεις στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μπουσάτι στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της βουλής.

Το άρθρο 210 που ανέφερε ο υπουργός Μπουσάτι προβλέπει φυλάκιση 5 - 10 έτη για συμφωνίες με ξένες χώρες για εν μέρει ή πλήρως παραχώρηση εδαφών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE: