Στην αντεπίθεση οι Συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ

Στην αντεπίθεση οι Συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ

Παραδέχονται τις επιχορηγήσεις οι συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ, υποστηρίζοντας όμως ότι είναι νόμιμες. Κατηγορούν τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για "φούσκωμα" του ποσού

Επίθεση στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών Γ. Βασιλόπουλος σχετικά με τις πληροφορίες για παράνομες επιδοτήσεις από τη διοίκηση προς την ομοσπονδίας.

Ο κ. Βασιλόπουλος αμφισβητεί τα στοιχεία που διέρρευσαν στον τύπο και κάνουν λόγο για 3,7 εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις, εφόσον το το πόρισμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Υποστηρίζει ότι όλες οι επιχορηγήσεις ήταν απολύτως νόμιμες και περιλαμβάνονταν στο πλαίσιο της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων.

“Για όλα τα ποσά, υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά” δήλωσε και πρόσθεσε ότι ένα μεγάλο μέρος της επιχορήγησης έχει διατεθεί για τη στέγαση των γραφείων της ομοσπονδίας, σύμφωνα με το νόμο 1264, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει ότι οι διοικήσεις πρέπει να μεριμνούν για τη στέγαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο κ. Βασιλόπουλος διερωτήθηκε αν είναι παράνομος ο νόμος 1264 και οι υπογραφές των αρμοδίων υπουργών που επικύρωναν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και νόμιμες είναι μόνο οι διατάξεις του κ. Ρακιντζή.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ επιβεβαίωσε ότι μέρος των χρημάτων διατίθεντο για προγράμματα διακοπών των εργαζομένων, για επιδοτήσεις αριστούχων μαθητών και άλλες εκδηλώσεις, αλλά για τα πάντα υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά.

“Δήθεν σκάνδαλο”

Κατά την εκτίμησή του κ Βασιλόπουλου, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης προχώρησε την έρευνά του σε βάθος 12ετίας, ώστε να μεγαλώσει το ποσό και να φανεί σαν δήθεν σκάνδαλο.

Επανέλαβε επίσης ότι εδώ και κάποια χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική στρατηγική απαξίωσης των ΕΛΤΑ, όπως και άλλων ΔΕΚΟ, προκειμένου να περάσουν οι σημαντικές αυτές επιχειρήσεις του Δημοσίου, στον ιδιωτικό τομέα.

Στάση αναμονής για το θέμα τηρεί το εποπτεύον υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο, μέχρι τέλους του μήνα αναμένει το πόρισμα του κ. Ρακιντζή για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές του.

Τέλος, την Πέμπτη αναμένεται η επίσημη θέση της ΠΟΣΤ, με την έκδοση σχετικού δελτίου Τύπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα