Στην Ελλάδα το αεροσκάφος του Μουαμάρ Καντάφι

default image

Το προεδρικό αεροσκάφος του Καντάφι μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο το πρωί της Τετάρτης. Επέβαιναν δύο άτομα, που δεν δηλώθηκαν ως VIP. Ο ένας είναι στενός συνεργάτης του Καντάφι. Είχε προηγηθεί επικοινωνία Παπανδρέου-Καντάφι

Αεροσκάφος των λιβυκών αερογραμμών Φάλκον 900 εισήλθε, λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης, στο FIR Aθηνών νοτιοδυτικά της Κρήτης, καταθέτοντας σχέδιο πτήσης για Κάιρο.

Είχε προηγηθεί η είδηση της τηλεφωνικής συνομιλίας του Λίβυου προέδρου Μουαμάρ Καντάφι με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Το προεδρικό αεροσκάφος5A-DCN Falcon DA 900 του Καντάφι, εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο , με προορισμό το Κάιρο, υποβάλλοντας μάλιστα σχέδιο πτήσης στην ελληνική πολιτική αεροπορία.

Το αεροσκάφος, εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο στις 11 και 20 το πρωί, όταν εισήλθε στην θέση “Άγκνους” (σημείο ένωσης του ελληνικού εναέριου χώρου με τη Λιβυής).

Μετά από 14 λεπτά το προεδρικό αεροσκάφος της Λιβύης εξήλθε του ελληνικού εναέριου χώρου από τη θέση “Σαλούν”, όπου είναι το σημείο επαφής του ελληνικού FIR αυτό της Αιγύπτου.

Το αεροσκάφος μετέφερε δύο άτομα, μεταξύ των οποίων στενό συνεργάτη του Μ. Καντάφι και είχε προορισμό το Κάιρο.

Πάντως πριν λίγες μέρες το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε επισκεφθεί το Αμμάν της Ιορδανίας και επέστρεψε στην Τρίπολη της Λιβύης.

Το προεδρικό αεροσκάφος είχε υποβάλλει κανονικά σχέδιο πτήσης στην ελληνική πολιτική αεροπορία, ενημερώνοντας ότι θα γίνει πτήση από την Τρίπολη με προορισμό το Κάιρο.

Σύμφωνα με την ελληνική πολιτική αεροπορία, για να πραγματοποιηθεί πτήση από την Τρίπολη στο Κάιρο, το αεροσκάφος υποχρεούται να εισέλθει για περίπου 15 λεπτά εντός του ελληνικού FIR.

Στο σχέδιο δεν είχε δηλωθεί ο αριθμός των επιβατών αλλά δεν υπήρξε και σήμα ένδειξης VIP, με αποτέλεσμα να οργιάσουν οι φήμες σχετικά με το αν επέβαινε ο ίδιος ο Καντάφι.

Το μυστήριο λύθηκε όταν το αεροσκάφος έφτασε στο Κάιρο και έγινε γνωστό ότι σε αυτό επέβαινε ο στρατηγός Ελ Ζάντ, στενός συνεργάτης του Καντάφι, ο οποίος είχε συναντήσεις με την ηγεσία της Αιγύπτου, για θέματα προμηθειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα