Πύρινη κόλαση στην Κέρκυρα

Πύρινη κόλαση στην Κέρκυρα
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ - ΔΑΣΟΣ (ICON / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) ICON Press

Διαδοχικές πυρκαγιές ξέσπασαν την Τρίτη στην Κέρκυρα. Μάχη με το χρόνο δίνει η πυροσβεστική. Ενισχύσεις από όλη την Ελλάδα. Κινδύνεψαν χωριά. Ο Όθωνας και ο Αρχηγός της Π.Υ. στο νησί το βράδυ (Vid)

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κέρκυρα, καθώς με διαφορά λίγων λεπτών ξέσπασαν στο νησί 25 διαφορετικές πυρκαγιές στα βόρεια και δυτικά του νησιού.

Σε περιοχές που απέχουν 10 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στους οικισμούς.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, καθώς πριν από λίγο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και στη νότια Κέρκυρα.

Κραυγή αγωνίας από το δήμαρχο Κερκυραίων, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό μίλησε για σχέδιο εμπρησμών και επιβεβαίωσε ότι κινδυνεύουν χωριά.

Οι πυρκαγιές ξεκίνησαν λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Τρίτης, στις περιοχές Τρουμπέτα, Λάκωνες, Αλλειματάδες και Μακράδες, όπου είναι και τα κυριότερα μέτωπα.

Όπως αναφέρει το CorfuPress.com, η αστυνομία αναζητά εμπρηστή με cabrio ασημί αυτοκίνητο.

Προσαγωγή υπόπτου και έρευνες

Στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής προσήχθη ενώ μαίνεται η φωτιά, και ανακρίνεται ένας 60χρονος ο οποίος, σε έλεγχο από αστυνομικούς, βρέθηκε να έχει στη μοτοσικλέτα του δοχείο με βενζίνη και στουπί.

Παράλληλα οι αστυνομικοί διενεργούν ελέγχους σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς για ύποπτα αυτοκίνητα ή μηχανάκια και προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στο νησί άρον άρον

Στην Κέρκυρα αρχικά βρισκόταν ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος μετέβη στο νησί των Φαιάκων και πήγε στις πυρκαγιές στα βορειοδυτικά του νησιού στα χωριά, Λάκωνες και Αλειματάδες.

Όμως, αργά το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησαν για την Κέρκυρα ο αρχηγός πλέον του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέλιος Στεφανίδης, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο.

Πληροφορίες θέλουν να μεταβαίνουν επίσης, ο ίδιος ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, ο υφυπουργός Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος, ο κ. Μανιάτης από το ΥΠΕΚΑ και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Πάντως οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς.

Στη μάχη έχουν ριχθεί πλέον, καθώς οι δυνάμεις ενισχύθηκαν, 48 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα, αλλά και 20 οχήματα των δήμων.

Επίσης συμμετείχαν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι.

Αρχικά ήταν τέσσερα τα αεροσκάφη αλλά κρίθηκε απαραίτητη η ενίσχυση των δυνάμεων. Η φωτιά καίει δάσος και γεωργικές εκτάσεις, ενώ πνέουν άνεμοι πέντε μποφόρ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και άλλη πυρκαγιά ξανά στη Ζάκυνθο, στην περιοχή Λαγκαδάκια. Εκεί βρίσκονται οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και τρία αεροπλάνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα