Χάος από πλημμύρες

Χάος από πλημμύρες
??????P???????????? ????U MotionTeam

Εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, υποδομές και καλλιέργειες προκάλεσαν οι έντονες βροχές του τελευταίου 24ωρου στο νομό Ιωαννίνων. Πλημμύρισαν σπίτια, κόπηκαν δρόμοι και έγινε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στα Γιάννενα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Σε όλο το νομό καταστράφηκαν καλλιέργειες, πλημμύρισαν σπίτια ενώ σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές από τις καθιζήσεις και τις κατολισθήσεις αφού από την υποχώρηση του εδάφους η γη κατάπιε κατοικίες αλλά και γέφυρες.

Η στάθμη της λίμνης έχει φουσκώσει επικίνδυνα ενώ χαρακτηριστικό της δραματικής κατάστασης είναι ότι οι ουρανοί που άνοιξαν έφεραν 48 εκατ. κυβικά νερού.

Ειδικότερα, στο χωριό Μουζακαίοι Ιωαννίνων, το Πνευματικό Κέντρο ισοπεδώθηκε όταν μετακινήθηκε κομμάτι πλαγιάς, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστησαν και τρεις αποθήκες.

Οι κάτοικοι 15 σπιτιών αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν, ενώ δύο κολόνες της ΔΕΗ έπεσαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Παράλληλα, καθίζηση έγινε το πρωί του Σαββάτου και στην επαρχιακή οδό Μουζακαίων – Κυπαρισσίας Ιωαννίνων λόγω της σφοδρής καταιγίδας, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι συγκοινωνίες.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 90 κλήσεις για αντλήσεις νερών σε υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα

Σύμφωνα με τον νομάρχη Ιωαννίνων, Αλέξανδρο Καρχιμάνη η λίμνη αναμένεται να ξεφουσκώσει σε δύο τρεις μέρες δεδομένου ότι δεν θα βρέξει. Αν ωστόσο βρέξει τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα