Την Τρίτη απολογούνται οι γιατροί της Στέλλας

Την Τρίτη απολογούνται οι γιατροί της Στέλλας

Πλην των δυο νεαρών εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη , προέκυψαν ενδείξεις για ευθύνες τριών γιατρών. Εκ νέου ο φάκελος της δικογραφίας στον εισαγγελέα Ρεθύμνου

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή Ρεθύμνου, οι τρεις γιατροί του νοσοκομείου που κατηγορούνται για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη το περασμένο Πάσχα.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης

Οι τρεις γιατροί, ενώ ήταν μάρτυρες στην υπόθεση μετατράπηκαν σε κατηγορούμενους ύστερα από την μελέτη και την αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας από τον ανακριτή που διενεργεί την κύρια ανάκριση.

Κατά την κρίση του, πλην των δυο νεαρών εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση, προέκυψαν ενδείξεις για ευθύνες και των τριών νέων κατηγορουμένων για τον θάνατο της 16χρονης μαθήτριας, με αποτέλεσμα να διαβιβάσει εκ νέου το φάκελο της δικογραφίας στον εισαγγελέα Ρεθύμνου εκθέτοντάς του τα στοιχεία και ζητώντας του να ασκήσει συμπληρωματικές διώξεις, πράγμα που έγινε από τον κ. Στέφανο Ζαρκαντζιά.

Ποια ακριβώς είναι τα στοιχεία τα οποία εντόπισε ο ανακριτής, Αθανάσιος Μαρνέρης, που στοιχειοθετούν το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης δεν είναι γνωστά.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση θα παίξει η πραγματογνωμοσύνη του καθηγητή ιατροδικαστικής Φίλιππου Κουτσάφτη, τον οποίο διόρισε ο ανακριτής ζητώντας του να συντάξει σχετική έκθεση.

Είναι άγνωστο όμως αν ο κ. Μαρνέρης ήδη έχει στα χέρια του το συγκεκριμένο έγγραφο ή αν έχει γνώση του περιεχομένου του το οποίο να έλαβε υπ’ όψιν του για να υπάρχει η νέα εξέλιξη στην υπόθεση.

Εκκρεμούν βεβαίως δυο ακόμα πραγματογνωμοσύνες τεχνικών συμβούλων-ιατροδικαστών, τους οποίους έχουν διορίσει τόσο η οικογένεια του ανήλικου άτυχου κοριτσιού όσο και ο ένας εκ των δυο νεαρών κατηγορουμένων, φίλων της 16χρονης.

Να σημειωθεί ότι από την Τετάρτη, στο πλαίσιο πάντα της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση, προσέρχονται στο ανακριτικό γραφείο, κατόπιν κλήσης που έχουν λάβει και καταθέτουν ως μάρτυρες άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Πηγή: Ρεθυμνιώτικα Νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπό κράτηση για το βιασμό της 16χρονης

Αρνούνται ότι την βίασαν

Σοκ στη Κρήτη από ομαδικό βιασμό 16χρονης

SHARE: