Ναυάγησε η συζήτηση με τον Ραγκούση

Ναυάγησε η συζήτηση με τον Ραγκούση
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ (ICON PRESS / ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ) Icon

Δεκάδες αυτοκινητιστές έσπευσαν στο υπ. Υποδομών. Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση με τον υπουργό Γ. Ραγκούση. Μικροσυμπλοκές και ρίψεις μπουκαλιών (Vids)

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, με επταμελή αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί όλης της χώρας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μετά τη συνάντηση που κράτησε μιάμισι ώρα περίπου, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανακοίνωσε ότι η απεργία συνεχίζεται και ότι η μορφή του αγώνα δεν θα ανακοινωθεί τώρα, αλλά ότι θα ενημερώνονται τα σωματεία για τον τρόπο αντίδρασης.

Στο μεταξύ, έξω από το υπουργείο προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, καθώς ομάδα “θερμόαιμων” επιχείρησε να μπει στο κτίριο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων. Οι αυτοκινητιστές απάντησαν με ρίψεις μπουκαλιών, ενώ ακολούθησαν μικροσυμπλοκές.

Χάος και στην περιφέρεια από τα μπλόκα

Την ώρα που αντιπροσωπεία του ΣΑΤΑ έβλεπε τον Γ. Ραγκούση, ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν πορεία με τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης, ενώ από τις 11 παρέμειναν ανοιχτές οι μπάρες σε Ρίο και εθνική Πατρών Αθηνών από τους ταξιτζήδες της Αχαϊας.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη προκλήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση και αναγκαστικές αλλαγές των δρομολογίων των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Τα ταξί ξεκίνησαν από την οδό Μαρίνου Αντύπα στο Φοίνικα και ακολούθησαν τη διαδρομή από την οδό Βασιλίσσης Όλγας και την Τσιμισκή, μέχρι τα Δικαστήρια και την Εγνατία.

Η πορεία, στην οποία συμμετέχουν και κάποια ταξί της Χαλκιδικής, θα συνεχιστεί στη Ν. Εγνατία και θα καταλήξει στη Βούλγαρη. Μέρος των ταξί θα συνεχίσει ως τον κόμβο του αεροδρομίου Μακεδονία, αλλά χωρίς να επιχειρήσει αποκλεισμό, ή κλείσιμο δρόμων.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν ξανά το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ζητούν συγγνώμη, όπως αναφέρουν, από το επιβατικό κοινό που δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν τις μεταφορικές του ανάγκες.

Για έκτακτες ανάγκες υγείας θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα Ραδιοταξί όλης της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για την απόφαση του υπουργού Μεταφορών Γ.Ραγκούση να προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα του επαγγέλματος, καθώς και για την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μανώλη σε συγκέντρωση του ΣΑΤΑ.

Η κυβέρνηση κάλυψε απολύτως τον υπουργό, ενώ η ΝΔ χαρακτήρισε τον κ. Ραγκούση ” αρχιτέκτονα του χάους ” και τον πρωθυπουργό απλό θεατή.

Παράλληλα, η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ για υποκίνηση των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών με αφορμή και την παρουσία του κ. Γ. Μανώλη σε συγκέντρωση του ΣΑΤΑ.

Έκκληση για αναστολή της απεργίας

Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων απευθύνει η ΕΣΕΕ στους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά και τους ναυτεργάτες που προσανατολίζονται σε απεργίες, σημειώνοντας πως τα αιτήματά τους είναι δίκαια και πως τα στηρίζει υπό την προϋπόθεση μη συνέχισης και αποφυγής νέων απεργιών.

“Δυστυχώς”, παρατηρεί η Συνομοσπονδία, “βρισκόμαστε σε μια περίοδο σύγχυσης, που κανείς στην ελληνική κυβέρνηση, δεν συγκινείται με τις αγωνίες μας και δεν ακούει τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας παρά μόνο τις εντολές του μνημονίου και της τρόικας”, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα