Τη Δευτέρα δικάζονται οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Γερμανό πρόξενο

Τη Δευτέρα δικάζονται οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Γερμανό πρόξενο

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση στον Γερμανό Πρόξενο. Ποιες κατηγορίες τους βαρύνουν

Στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου, Βόλφγκανγκ Χέλσερ-Ομπερμαϊερ

Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι και ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός, που κατηγορούνται για το επεισόδιο που σημειώθηκε σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν σήμερα και πήραν αναβολή από το δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους έως τη διεξαγωγή της δίκης.

Νωρίτερα, οι τρεις συλληφθέντες -ηλικίας 39, 47 και 53 ετών- οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη και για απείθεια, διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία,  αρνήθηκε να υποβληθεί σε δακτυλοσκοπική εξέταση.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν από το πρωί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς επίσης δεκάδες συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης. Σε κάποια στιγμή σημειώθηκε ένταση όταν ορισμένοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, αλλά απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Συνήγοροι των κατηγορουμένων ισχυρίστηκαν ότι οι αρχές αποφάσισαν, κατ’ επιλογή, σε ποιους θα επιτραπεί η είσοδος στο ακροατήριο του Αυτοφώρου. Σύμφωνα, πάντως, με εισαγγελικές πηγές, η εντολή που δόθηκε αφορούσε στον αριθμό των καθήμενων θέσεων του ακροατηρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα