Η ΒΟΛΕΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ “ΚΟΥΡΕΛΙ” ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΚΑΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ζωής μπορούν να ονειρεύονται όσο θέλουν κι ό,τι θέλουν. Τι λέει για αυτό η Βίκυ Καγιά;

Περί βολέματος κι άλλων δεινών. Η οντισιόν του GNTM τα έχουν όλα και συμφέρουν. Από το «άλογο, άλογο, άλογο» μάθημα πασαρέλας μέχρι το άλογο μάθημα ύπαρξης μέσης Ελληνίδας.

Η Βίκυ Καγιά είδε μπροστά της την 53χρονη διαζευμένη Ευπραξία και βρήκε μια αφορμή να μας μιλήσει για όσα εκείνη πιστεύει.

Τα προσωπικά μας βιώματα, ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει αλλά και η θεώρησή μας για τη ζήση ετούτη διαμορφώνει τις απόψεις μας στο παρόν. Παντεσπάνι και μπομπότα. Μαλδίβες και Λιόπεσι. Χαβιάρι beluga και μαρίδα. Ανάλογα με το πού στέκεσαι εκφράζεις και τις διαμορφωμένες πεποιθήσεις σου.

Διαζύγια, επαναστάσεις, βολεμένες γυναίκες, ρουτίνα βασανιστική και καθημερινότητα αδυσώπητη. Και στο βάθος όνειρα. Άκου όνειρα. Πού καιρός για όνειρα αγαπητή μου. Να πατήσεις το snooze δεκαεφτά φορές, να φας δυο μπουκιές στο πόδι, να κολλήσεις για τρεις ζωές στην Κηφισίας, να χτυπήσεις κάρτα στο έλξατε, να χτυπήσεις κάρτα στο ωθήσατε, να πας το παιδί αγγλικά, να μαγειρέψεις, να πεις δυο κουβέντες με τον σύντροφο (αν και εφόσον υπάρχει – θα μιλήσουμε μετά για τα διαζύγια κάνε υπομονή που σου ‘ναι δεύτερη φύση) να πέσεις κατάκοπη στο κρεβάτι και snooze και πάλι από την αρχή.

Θέλεις να μου πεις δηλαδή ότι μέσα σε αυτό το διόλου σφιχτό πρόγραμμα βλέπεις να υπάρχει χρόνος για όνειρα; Δεν βλέπεις ε; Άρα πού να δει και η Βίκυ Καγιά;

«Το διαζύγιο είναι μεγάλος πόνος. Δεν είσαι η μέση Ελληνίδα. Η καθημερινότητα είναι αυτή που βολεύει τους ανθρώπους κι εσύ έχεις τελείως ξεβολευτεί. Έχεις κάνει την επανάστασή σου (σσ με το διαζύγιο). Άρα δεν είσαι μια καθημερινή γυναίκα Ελληνίδα που βολεύεται στη μετριοπάθεια, γιατί έτσι πρέπει να κάνει» είπε η Βίκυ Καγιά στη διαγωνιζόμενη.

Να ‘ναι μετριοπάθεια; Να ‘ναι μετριότητα; Να ‘ναι το χάλι μου το σκέτο; Να ‘ναι ω ρε πού πάμε; Ό,τι κι αν είναι είναι βουτιά στη ρουτίνα και στέρηση ονείρων.

Μήπως δεν κατανοήσαμε; Μήπως παρανοήσαμε; Η Βίκυ Καγιά μιλώντας στην εκπομπή ‘’Super Κατερίνα» έκανε τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

«Δυστυχώς, η καθημερινότητα και η ρουτίνα της μέσης Ελληνίδας δεν της επιτρέπει να ονειρεύεται παραπάνω και παραπέρα. Όταν λέγονται τα πράγματα με τον τρόπο που ο καθένας τα σκέφτεται, είναι πολύ λογικό να υπάρχει debate και συζήτηση».

Εντάξει, καμία παρανόηση. Για παράνοια δεν είμαι η καθ’ ύλην αρμόδια δια να ομιλήσω. Οφείλεις να μην κάνεις όνειρα ούτε για παραπάνω, ούτε για παραπέρα. Μείνει στο μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει και μην ζητάς τίποτα παραπάνω.

Η Αφροδίτη Γραμμέλη σχολιάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις ανέφερε: Δεν ξέρω πώς η Βίκυ Καγιά από τη θέση που βρίσκεται που προφανώς δεν είναι ίδια με τη δική μας, δεν ζει μια καθημερινότητα όπως ζούμε εμείς οι τηλεθεάτριες, γιατί την περιέγραψε με μια απόσταση και με έναν σνομπισμό.

Η καθημερινότητά μας μπορεί να μην έχει πασαρέλα, μπορεί να μην έχει τέτοιες εξάρσεις, είμαστε εργαζόμενες, έχουμε παιδιά, έχουμε πάρει τα διαζύγια μας. Για ‘μένα ήταν μια ήττα το διαζύγιο, δεν ήταν ακριβώς επανάσταση, επένδυσα σε κάτι που δεν μου βγήκε, το χρεώθηκα και έφτιαξα τη ζωή μου από εκεί και πέρα.

Δεν νιώθω όμως Μπουμπουλίνα και θεωρώ ότι είναι υποτιμητική η περιγραφή της καθημερινότητας και της μέσης Ελληνίδας. Η μέση Ελληνίδα δεν είναι ούτε βυθισμένη σε μια συνήθεια, ούτε έχει αφήσει τον εαυτό της να τη σέρνει η συνήθεια. Δεν μου αρέσουν εμένα αυτά να ακούγονται».

Μια αφ ̓ υψηλού της ζωής εκατομμυρίων γυναικών που καθημερινά δίνουν αγώνα για να είναι μάνες, σύζυγοι, κόρες, αδερφές, φίλες, επαγγελματίες, γυναίκες, ο εαυτός τους. Όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ζωής μπορούν να ονειρεύονται όσο θέλουν κι ό,τι θέλουν. Και μάντεξε. Μπορούν τα όνειρά τους να τα κάνουν πραγματικότητα κι αυτά τα όνειρα να περιλαμβάνουν μια υπέροχη καθημερινότητα με ρουτίνες αξίας που δεν θα άλλαζαν με τίποτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα