24 MEDIA CREATIVE TEAM

ΚΩΣΤΑΛΑΣ: “ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΡΙΓΚΑΡΟΒΙΤΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ”;

Η “απαγόρευση” του έργου του Τσαϊκόφσκι από τη Λίνα Μενδώνη δοκιμάζει μία πολύ δυνατή φιλία.

Ούτε στο τηλέφωνο δεν βγαίνει πια. Ξένοι γίναμε.

Λες και έχω εγώ καμιά σχέση με το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει η “Λίμνη των Κύκνων”. Και τι με νοιάζει εμένα; Τώρα περιμένω εγώ να τη δω; Αυτά είναι προπαίδεια για τον Αλέξη τον Κωστάλα, στην λυρική μας τα μαθαίνουν στο πρώτο μάθημα.

Και μεταξύ μας τώρα, σιγά τα μπολσόι. Λες και άλλος δεν έχει, μόνο ο Γκριγκαρόβιτς. Άλλη δεν έκανε παιδί, μόνο η Μαριώ τον Γιάννη.

Και ποιος ήταν ο κύριος Γκριγκαρόβιτς πριν αρχίσω να ζαλίζω κόσμο για τα μπολσόι του; Έχω κάνει το κάθε ταγάρι να παρακαλάει να περάσουν τα Χριστούγεννα μπας και σταματήσω το πρήξιμο.

Ρε Καρυοθραύστης και άγιος ο Θεός. Μέχρι να γίνετε άνθρωποι.

Εγώ τον έφερα πρώτος στην Ελλάδα και αυτόν και τη λίμνη και τους κύκνους. Πριν από μένα εδώ νομίζανε ότι οι κύκνοι τρώγονται, τι να λέμε τώρα; Παραμύθια;

Εγώ σε έφτιαξα Γιούρι, εγώ θα σε καταστρέψω κιόλας. Και έχω τη δύναμη. Η επιρροή μου στον πανίσχυρο χώρο του ελληνικού μπαλέτου και του καλλιτεχνικού πατινάζ είναι τεράστια.

Ποιος άλλος θα μπορούσε αντί για “μπολσόι”, να τα λέει “μπαλσόι” και να σε πείθει ότι αυτός έχει το δίκιο κι ότι εσύ είσαι ο βλάχος;

Πας να τα βάλεις με τον λάθος άνθρωπο. Φτύσε τις λάθος λέξεις και σύντομα θα μιλάς στον Τσαϊκόφσκι από κοντά.

Λοιπόν, στο ξαναλέω. Δεν έχω καμία σχέση με όσα ανακοίνωσε η Μενδώνη. Και αν θες να ξέρεις, δεν με βρίσκει και σύμφωνο αυτή η αναστολή, απαγόρευση, οτιδήποτε είναι τέλος πάντων.

Άλλο ο Πρόεδρος της Ρωσίας, και άλλο το καλλιτεχνικό έργο που έχει βγάλει ο λαός της Ρωσίας. Στα λέω καλά; Μάθε μπαλέτο απ’ το άρχοντα.

Λοιπόν. Σήκωσε το τηλέφωνο να μιλήσουμε σαν άνθρωποι και άσε τα παλαβά σου. Οι φιλίες δεν χαλάνε για τα μπολσόι ρε μλκ.

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα